Sabiedrība
2010. gada 19. septembris, 18:08

Knoks: īstā Muļķu partija šajās vēlēšanās ir PLL

Jauns.lv

Pēdējā partija (PP) savu piedāvājumu un aktivitātes cenšas veidot ar ironiju un gaumes sajūtu un salīdzinājumus ar savulaik veidoto Muļķu partiju noraida, vienlaikus uzsverot - Muļķu partijas vārds Latvijas politikā jau pieder apvienībai "Par labu Latviju" (PLL).

"Es domāju, ka Muļķu partija šajās vēlēšanās jau ir redzama - partija ar lielāko priekšvēlēšanu budžetu - "Par labu Latviju". Tas, ko viņi izpilda, es domāju, sit pušu jebkuru Muļķu partijas ākstīšanos. Jebkas, ko viņi dara, ko viņi runā, ir tik smieklīgi, ka lēnām jau vairs nav uztverams nopietni," intervijā aģentūrai BNS norādīja PP līderis Gints Knoks.

Viņš iesaka PLL tās pūles, ko velta homoseksuālistu apkarošanai, ieguldīt ģimeņu un bērnu labklājības celšanā.

"Bet Muļķu partija - es domāju, ka PLL tam ļoti atbilst. Ja viņi ir ķērušies pie tā, ka sludina, ka labprāt ierobežotu homoseksuālistu vai kādu citu cilvēku tiesības, tad, es domāju, ka viņiem vispār vairs nav ko teikt. Ja PLL kaut pusi no tā laika, ko viņi velta homoseksuālistiem un viņu apkarošanai, būtu veltījuši bērniem un ģimenēm, tad stāvoklis būtu labāks šos visus "entos" gadus, ko viņi ir bijuši pie varas," uzsvēra Knoks.

Savukārt, komentējot paša pārstāvētās partijas piedāvājumu un aktivitātes, viņš norādīja, ka PP mēģina ar ironiju un gaumes sajūtu pievērst sabiedrības uzmanību pašreizējo politiķu ačgārnajai attieksmei un darbiem.

"Ir ļoti smalka robeža starp ironiju un gaumes sajūtu un tiešām muļķībām. Mēs cenšamies pa viņu staigāt. Mēs necenšamies uz lietām skatīties ļoti nopietni, bet tai pat laikā, ja kāds mums pārmet muļķību, mēs esam gatavi pierādīt pretējo," klāstīja PP līderis.

Vienlaikus viņš atzina, ka lielai daļai domājošās sabiedrības, kuru PP cenšas uzrunāt, nemaz nepatiktu pilnīgi bejzēdzīga jokošanās. "Es domāju, ka gaumes sajūta būtu jāsaglabā. Mēs to cenšamies darīt. Saprotu, ka ne vienmēr sanāk," piebilda Knoks, norādot, ka arī PP ir atšķirīgi cilvēki ar dažādu humora izjūtu, kas parādās arī partijas aktivitātēs.

Iekšēju strīdu gan partijā īpaši neesot, iespējams, arī tādēļ, ka PP tomēr nodibināta salīdzinoši nesen. "Protams, ka ir tādi radikālāki cilvēki, ir nopietnāki, ir tādi, kas vairāk grib skatīties ar ironiju uz sabiedrībā notiekošajiem procesiem. Es domāju, ka tā kopaina ir līdzīga Latvijas sabiedrībai. Vienīgais - ir atšķirība, ka viņi [PP pārstāvji] distancējas no naudas varas, viņi to dara brīvajā laikā no savas ģimenes un darba un tāpēc, ka tas liekas būtiski," norādīja PP līderis.

Viņaprāt, šīs vēlēšanas vispār "ir par fobijām - "Vienotība" biedē ar krieviem, PLL ar gejiem, un tad cilvēkam jāizvēlas, no kā viņam vairāk bail".

"Mēs esam skaidri un gaiši pateikuši, ka mēs nebaidamies ne no krieviem, ne homoseksuālistiem. Nav būtiski, kādi ir tie cilvēki, vai viņi ir homoseksuāli vai heteroseksuāli, latvieši vai krievi - tas nav noteicošais, kāpēc kāds cilvēks ir labs vai gudrs," vēl piebilda Knoks.

PP līderis tāpat arī atzina - ja paseko līdzi priekšvēlēšanu debatēm, īpaši smiekli par notiekošo nenāk.

"Manuprāt, tiem, kas iet balsot, vajadzētu ļoti rūpīgi padomāt, lai tiešām nākamie četri gadi nepārvērstos ļoti sliktā jokā. Jo tā ir samērā atbildīga lieta. Un ja cilvēki grib kaut kādas izmaiņas, tad - te nav runa tikai par Pēdējo partiju, bet arī par līdzdalību - tad šis ir tas laiks, kad viņiem vajadzētu saņemties un kaut kādā veidā līdzdarboties vai vismaz runāt un prasīt kaut ko vairāk nekā tukšus solījumus," noslēgumā uzsvēra PP līderis.

Saeimas vēlēšanas notiks 2.oktobrī.

BNS