Sabiedrība
2010. gada 1. oktobris, 13:23

Idelsons nolēmis pamest darbu "Citadeles bankā"

Jauns.lv

Aiziet no jaunizveidotās AS "Citadele banka", kas ir AS "Parex bankas" aktīvu lielākās daļas mantiniece, nolēmis viens no tās vadošajiem darbiniekiem un arī vairāku meitasuzņēmumu padomes loceklis Roberts Idelsons, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Biznesa portālam "Nozare.lv", lai noskaidrotu aiziešanas iemeslus, ar Idelsonu pagaidām nav izdevies sazināties, bet "Citadeles bankas" Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Indra Zinkeviča atturējās sniegt komentārus, solot oficiālu bankas paziņojumu sniegt vēlāk.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu, Idelsons darbu "Parex bankā" sāka jau 2003.gadā, kļūstot par bankas meitasuzņēmuma AS "Parex Asset Management" (tagad "Citadele Asset Management") prezidentu, pēc pāris gadiem viņš kļuva arī par "Parex Dzīvība" (tagad "Citadele Life") padomes priekšsēdētāju un AS "Parex atklātais pensiju fonds" (tagad AS "Citadele atklātais pensiju fonds") padomes priekšsēdētāju.

Arī patlaban Idelsons ir "Citadele Asset Management" valdes priekšsēdētājs un "Citadele Life" un "Citadele atklātā pensiju fonda" padomes priekšsēdētājs. Tāpat Idelsons pilda "Citadeles bankas" Privāta kapitāla pārvaldīšanas direkcijas vadītāja pienākumus.

Papildus darbam "Citadele bankā" Idelsons ir arī AS "Latvijas Centrālais depozitārijs" padomes loceklis.

Jau ziņots, ka naktī uz 1.augustu noslēdzās "Parex bankas" sadalīšanas posms un darbu sākusi "Citadele banka", kurā ir pārnesti visi labie "Parex bankas" finanšu aktīvi.

"Citadele banka" no "Parex bankas" pārņēma aktīvus, kas bija minēti uzņēmuma pārejas līgumā, tai skaitā arī 18 meitassabiedrības.

LETA

Tēmas