Mamikins Godmani ieraksta krievu valodas nīdēju sarakstā
Sabiedrība
2010. gada 30. oktobris, 07:30

Mamikins Godmani ieraksta krievu valodas nīdēju sarakstā

Jauns.lv

Skandalozais TV5 raidījuma „Bez cenzūras” vadītājs Andrejs Mamikins savā melnajā sarakstā – „krievu valodas nīdēju” sarakstā ierindojis arī ekspremjeru Ivaru Godmani.

­

Ekspremjers televīzijas studijā uz tiešo ēteru bija ieradies ātrāk par norādīto laiku un pats devās meklēt Mamikinu. Pa ceļam viņš saputroja telpas un iemaldījās citā kabinetā, kur sastapa kādu sievieti.

„Kā Mamikinu atrast?” – viņai latviešu valodā jautāja Godmanis. „Čego? Čego?” (kr. – „Ko? Ko?”) – no pārbīļa pirmo reizi redzot dzīvu Godmani sieviete atjautāja krievu valodā.

„Mācieties latviski! Citādi šeit dzīvo, saproties, divdesmit gadus, un nekādi latviešu valodu nevar iemācīties,” atrauca ekspremjers un aizcirta durvis.

Mamikins savā blogā raksta: „TV5 studijā Godmanis ieradās kareivīgi noskaņots: „Es jums tiešām uzsūtīšu valodas inspekciju. Tad arī padancosiet!” Un to teica ekspremjers nevis nejauši sastaptajai dāmai vai abstraktiem krieviem, kuri nerunā latviski, bet gan TV5 kanālam, kas būdams Latvijas kanāls raida krievu valodā. Man likās, ka šajā brīdī studijā ienāk nevis Ivars Godmanis, bet Kaspars Gerhards. Vai arī kaut kāds hibrīds - Gerhmanis vai arī Godhards.”

Saniknojies par necieņu pret valsts valodu, Godmanis TV5 kanālam solīja uzrīdīt valodas inspekciju, kas televīzijas ļaudīm liks kārtīgi „padancot”. Par to savā blogā raksta pats Mamikins.

Mamikins Godmani nicinoši ierindojis vienā „kastā” ar Kasparu Gerhardu, kuram pirms kāda laika bija jāatstāj TV5 studija, jo viņš raidījumā „Bez cenzūras” atteicās runāt krievu valodā.

Tālāk seko Mamikina jau ierastā moralizēšana par krievu valodas statusu un nozīmību.

Elmārs Barkāns/Foto: LETA

­