Rubenis „diriģē” Dailes teātra jubilejas ballīti
Sabiedrība
2010. gada 20. novembris, 18:50

Rubenis „diriģē” Dailes teātra jubilejas ballīti

Jauns.lv

Pēc trīs stundu garas koncertprogrammas „Spēlēju dancoju”, ar kuru piektdien, 19. novembrī, tika atzīmēta Dailes teātra 90 gadu jubileja, aktieri un viesi teātra foajē pulcējās jautrā ballītē, atzīmējot to līdz rīta gaismai.

­­

Vērojot video retrospekcijas un klausoties Dailes teātra aktieru dziesmās no dažādu laiku izrādēm, ko pavadīja „Sinfonietta Rīga” orķestris, skatītājiem bija iespēja atskatīties uz personībām un notikumiem Dailes teātra pastāvēšanas laikā, protams, lielāko uzmanību veltot teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa atcerei.

Pēc koncerta aktieri un jubilejas viesi pulcējās teātra foajē, kur baudīja šampanieti, mielastu un Latvijas teātru kolēģu sarūpētus apsveikumus, starp kuriem bija ne viens vien pārsteigums. Piemēram, Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs par godu kolēģu lielajiem svētkiem bija nodibinājis orķestri, kura priekšgalā diriģenta lomā stājās Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, savējiem palīdzot izpildīt Vīnes valsi. Savukārt Latvijas Leļļu teātris bija atvedis Frēziju Lejiņu, kura mēģināja savaldzināt teātra direktoru Andri Vītolu.

Vita Zvaigznīte/ Foto: Mārtiņš Ziders

­­