Arhibīskaps: pasaule ir pagriezusi Ziemassvētkiem muguru
Sabiedrība
2010. gada 23. decembris, 08:24

Arhibīskaps: pasaule ir pagriezusi Ziemassvētkiem muguru

Jauns.lv

Uz jautājumu, kādēļ pasaule ir kļuvusi arvien ļaunāka, Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs atbild: "Tāpēc, ka pasaule pagriezusi Ziemsvētku notikumam muguru.”

"Ziemsvētku svinēšanu varam salīdzināt ar šo gleznu (Stankevičs norāda uz gleznu, kur attēlots pāvests Jānis Pāvils II). Kas ir svarīgākā daļa gleznā? Rāmis, manuprāt, ir diezgan skaists. Bet ja mēs izņemsim audeklu ārā no rāmja, tad...[šis rāmis mani vairs neinteresēs]," laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" stāsta Stankevičs.

Ziemassvētki ir padarīti par tādu rāmi bez audekla. "Ir tikai ārējā dimensija, bet kur palikusi komunikācija ar svētku būtību? Svētku kodols ir: Jēzus Kristus ir dzimis, paudīsim viņam slavu!".

Arhibīskaps: „Pasaule pagriezusi Ziemsvētku notikumam muguru. Ar masu kultūras un patēriņa mentalitātes palīdzību cilvēkam tiek iestāstīts, ka dzīves jēga ir materiālajā sfērā. Tāpēc arī cilvēks par to visu cīnās, mēģinādams novākt no ceļa visus konkurentus. (..) Ziemassvētku notikums dod to, ka līdz ar Kristus atnākšanu cilvēks var uzzināt patiesību par sevi. To, ka viņš nav tikai miesa, nav tikai tas, kas aicināts ieņemt pirmo vietu, sagrābt varu un pakļaut visus pārējos. Cilvēka dzīves piepildījums ir attiecībās ar Tēvu. Tad, kad cilvēks atklāj šo dārgo pērli – attiecības ar Dievu –, tad viss pārējais nostājas savās vietās."

Kasjauns.lv/Foto:LETA