Deputāts Parādnieks kārto parādus
Sabiedrība
2010. gada 28. decembris, 14:38

Deputāts Parādnieks kārto parādus

Jauns.lv

Lai nebūtu jākrīt kaunā vecākā dēla Hārdija acīs, kurš kā teicamnieks pabeidzis Viskonsinas Universitāti, deputāts Imants Parādnieks gada nogalē steidz apmeklēt Latvijas Universitāti, kur Juridiskajā fakultātē kārto studiju parādus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Šobrīd deputāts un partijas „Visu Latvijai” līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks ir ierindojams studentu sarakstā un augstāko izglītību nav pabeidzis. Taču, kad portāls kasjauns.lv deputātu sastop Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, Parādnieks taisnojas, ka ir apņēmies nokārtot visus studiju parādus un beidzot iegūt bakalaura grādu: „Biju universitātes bibliotēkā pētīt studiju literatūru.”

Tiesa gan, Parādniekam ne vienmēr izdodas klātienē apmeklēt lekcijas, arī šomēnes, kad Saeimā bija jāpieņem nākamā gada budžets, deputāts augstskolas durvis vēris diezgan reti. „Taču nekas, saraušu. Gan jau kaut kādi parādi atkal paliks, bet nu nekas,” paskaidro Parādnieks.

Deputāts jau vairākus gadus atliek studijas dēļ aizņemtības darbā: „Man jau lēnām vajadzēja beigt bakalauru. Taču es trīs gadus esmu atlicis studijas. Būtu jau sen pabeidzis augstskolu, bet tā kā man ir tik kupla ģimene un ir bijis daudz jārūpējas par saimniecisko darbību, tāpēc studijas tika atliktas. Taču nekad nav par vēlu.” Runājot par augstskolas studiju grafiku, Parādnieks skaidro, ka lekcijas notiek trīs reizes nedēļā darba dienu vakaros.

Lai nebūtu jākrīt kaunā sava vecākā dēla Hārdija acīs, kurš kā teicamnieks pabeidzis Amerikā Viskonsinas Universitāti, deputāts sola sasparoties un iegūt ne tikai vienu, bet divas augstākās izglītības: „Vispirms jāpabeidz Juridiskā fakultāte un mans otrs mērķis ir iegūt augstāko izglītību ekonomikā.”

Jau 2011. gada sākumā Parādniekam augstskolā sākas ziemas sesijas eksāmeni. „Tāpēc šogad jaunā gada svētkus īpaši nesvinēšu, bet gatavošos eksāmeniem,” sola deputāts.

Santa Sergejeva/Foto: Mārtiņš Purviņš.

­