LTV himnas nepārraidīšanu gadumijā skaidro ar režisora kļūdu. Zatlers prasa skaidrojumu
Sabiedrība
2011. gada 3. janvāris, 11:55

LTV himnas nepārraidīšanu gadumijā skaidro ar režisora kļūdu. Zatlers prasa skaidrojumu

Jauns.lv

Daudzus skatītājus šokējis fakts, ka gadumijā Latvijas televīzijā netika atskaņota valsts himnas "Dievs, svētī Latviju!". Tās nepārraidīšana bijusi LTV 1. kanāla režisora neuzmanības kļūda.

Par to informēja LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena. ""Latvijas Televīzija" atvainojas saviem skatītājiem un ir sākusi iekšējo izpētes procesu, kādi bijuši iemesli šādai kļūmei," skaidroja Ancena.

Zatlers lūdz Kleckinu izvērtēt LTV rīcību

Par Latvijas himnas neatskaņošanu Vecgada vakarā Valsts prezidents Valdis Zatlers Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājam Ābramam Kleckinam ir lūdzis izvērtēt Latvijas Televīzijas (LTV) rīcību, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Kleckinam lūgts izvērtēt LTV rīcību un sniegt informāciju par izvērtēšanas rezultātiem.

Pēc Valsts prezidenta uzrunas Vecgada vakarā tradicionāli LTV 1.kanālā tiek atskaņota Latvijas himna. Taču, sagaidot gadu miju, Latvijas iedzīvotājus sagaidīja nepatīkams pārsteigums, jo himna netika atskaņota.

Vēstulē Kleckinam norādīts, ka Latvijas himnas atskaņošana sabiedriskajā televīzijā pēc Valsts prezidenta uzrunas ir gaidīta tradīcija, kas iedzīvotājos raisa svētku sajūtu un patriotismu par savu valsti, tāpēc nav pieļaujams, ka šī tradīcija tiek mainīta.

Valsts prezidenta kanceleja uzsver, ka Latvijas himnas neatskaņošana sabiedriskajā televīzijas kanālā raisa neizpratni, īpaši situācijā, kad dažos komerciālajos TV kanālos pēc Valsts prezidenta uzrunas himna tika atskaņota.

Vēstulē arī norādīts, ka, balstoties uz Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas priekšlikumiem, Saeima Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, jo īpaši likuma 71.pantā, ir nostiprinājusi sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu uzdevumu veicināt patriotisku attieksmi pret neatkarīgās Latvijas valstiskumu un tās demokrātisko valsts iekārtu.

Jaunā gada sagaidīšana pie Brīvības pieminekļa

­

LETA/Foto:LETA

­