112
2011. gada 12. janvāris, 17:34

par Rēzeknes VID darbinieces slepkavību aiztur trīs agrāk sodītus vīriešus

Jauns.lv

Valsts policija šonedēļ aizturējusi trīs vīriešus aizdomās par kādas sievietes slepkavību mantkārīgā nolūkā.

Valsts policijas pārstāve Inguna Pužule aģentūrai apstiprināja, ka noslepkavotā - 1949.gadā dzimusī Larisa Ležepjokova - strādājusi Valsts ieņēmumu dienestā (VID) Rēzeknē.

Kāda Rēzeknes iedzīvotāja aģentūrai atzina, ka par sievieti bijušas labas atsauksmes un viņa vērtēta kā godīga un principiāla VID darbiniece.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aģentūru informēja, ka pērn 5.novembrī Rēzeknes iecirknī tika saņemts iesniegums par to, ka bezvēsts pazudusi 1949.gadā dzimusi sieviete. Jau toreiz policija, cerot uz iedzīvotāju atsaucību meklēšanā, presei izplatīja Ležepjokovas foto un datus.

Policija sāka kriminālprocesu un 10.janvārī aizdomās par minētās sievietes slepkavību personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās mantkārīgā nolūkā aizturēja trīs 1987., 1973. un 1964.gadā dzimušus vīriešus. Sievietei slepkavas bija atņēmušas personīgās mantas.

Tajā pašā dienā Rīgā atrasti lietiskie pierādījumi. Slepkavības motīvs gan nav saistīts ar sievietes profesionālo darbību.

11.janvārī Rēzeknes novadā tika atrasts meklēšanā izsludinātās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Visi trīs aizdomās turētie vīrieši agrāk sodīti - 1973.gadā dzimušais par slepkavību, par ko izcieta 12 gadu cietumsodu, 1964.gadā dzimušais agrāk sodīts trīs reizes, pēdējo reizi par izspiešanu. 1987.gadā dzimušais sodīts par ekonomiskiem noziegumiem.

Kriminālprocess sākts par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, un par to var sodīt pat ar mūža ieslodzījumu.

Drīzumā tiks izlemts, kādu drošības līdzekli aizturētajiem piemērot. Bargākais no drošības līdzekļiem, ko var piemērot, ir apcietinājums.

BNS