112
2011. gada 15. janvāris, 14:15

Trolejbusa durvīs iesprostotā jauniete pa ielu vilkta tikai pusotru metru

Jauns.lv

Informācija par trolejbusa durvīs iesprostotās jaunietes vilkšanu 70 metrus pa ielu bijusi pārspīlēta, raksta laikraksts "Vesti Segodņa".

LETA jau ziņoja, ka 13.janvāra rītā kāda 19 gadu veca jauniete Tālivalža ielas pieturā paspējusi iekāpt 17.trolejbusā tikai ar vienu kāju, kad vadītāja aiztaisīja durvis, un jaunietes kāja tika iespiesta. Jauniete vilkta līdzi trolejbusam pa ielu, kamēr vadītāja to pamanīja. Pēc tam trolejbusa vadītāja turpinājusi ceļu, aizbraucot no notikuma vietas.

"Vesti Segodņa" raksta, ka negadījums, visticamāk, noticis pienācīgi neiztīrīto pieturvietu dēļ, turklāt jauniete vilkta pa ielu nevis 70 metrus, bet 1-1,5 metrus.

Laikraksts apraksta notikušo - trolejbusa vadītāja aizvērusi durvis un sākusi griezt ārā transportlīdzekli no pieturvietas, lai apbrauktu kupenu. Šajā brīdī atskanējis avārijas signāls, trolejbuss apturēts un durvis atvērtas. Atpakaļskata spogulī vadītāja redzējusi jaunieti, kura devusies pieturvietas virzienā. Tā kā pasažieri neko nav teikuši, vadītāja nodomājusi, ka jauniete pēc izkāpšanas kaut ko aizmirsusi trolejbusa salonā un kāds, lai atgrieztu cepuri, cimdus vai ko tamlīdzīgu, nospiedis avārijas signālu.

Trolejbusa vadītāja aizvērusi durvis un braukusi tālāk. Par notikušo viņa uzzinājusi tikai pēc stundas, kad trolejbusu apturējusi Ceļu policija.

"Protams, nokļūstot tādā situācijā, meitene stipri nobijās. Taču viņa tika vilkta ne tālāk par pusotru metru - vadītāja uzreiz apstājās un atvēra durvis. Savādāk cietusī tiktu ietriekta kupenā," laikrakstam situāciju raksturojis kāds sabiedriskā transporta vadītājs.

"Rīgas satiksmes" vadītāji uzskata, ka negadījums noticis vairāku faktoru dēļ. Pieturvieta bijusi nepienācīgi iztīrīta un, lai garā trolejbusa vadītāja redzētu visas durvis atpakaļskata spogulī, bija jāapstājas divu metru attālumā no trotuāra. Turklāt vadītāja redzamību traucēja sniega kupena, kura jau vakar no rīta operatīvi aizvākta. Kā vēl viens faktors tiek minēts tas, ka trolejbuss nav bijis aprīkots ne ar dzinēja bloķēšanas sistēmu, ja durvis nav aizvērtas, ne ar automātisko durvju atvēršanas sistēmu, ja tajās kādu iespiež.

Kā ziņots, pēc negadījuma cietusī pati devusies atpakaļ uz pieturu, kur viņa sagaidīja neatliekamās palīdzības mediķus, kas konstatēja ķermeņa sasitumus. Jauniete tika nogādāta Gaiļezera slimnīcā, lai veiktu papildu pārbaudes. Gaiļezera slimnīcas pārstāvji apstiprināja, ka cietušo hospitalizēt nav bijis nepieciešams, un jauniete jau devusies mājās.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" vadībai nekavējoties sniegt paskaidrojumus par negadījumu 17.maršruta trolejbusā, aģentūru LETA informēja galvaspilsētas mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča aģentūrai LETA pauda, ka uzņēmumā šo notikumu vērtējot kā ļoti rupju trolejbusa vadītājas pārkāpumu, īpaši aizbraukšanu no notikuma vietas. To izmeklēs gan "Rīgas satiksme", gan policija.

Trolejbusa vadītāja bijusi ar samērā lielu darba stāžu - no 1996.gada -, un iepriekš nekādi pārkāpumi viņas darbā neesot konstatēti. Vadītājai draud ļoti bargs sods, iespējams, pat atlaišana no darba.

"Rīgas satiksme" atvainojas negadījumā cietušajai jaunietei, norādot, ka šī ir ārkārtas situācija.

LETA