Sabiedrība
2011. gada 17. janvāris, 15:47

Nedēļas nogalē apstiprināts 21 jauns gripas gadījums

Jauns.lv

Laikā no 14. līdz 16.janvārim laboratoriski apstiprināts 21 jauns saslimšanas gadījums ar gripu, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) operatīvā informācija.

Līdz šodienai laboratoriski apstiprināti 268 gripas gadījumi, no tiem A tipa gripa apstiprināta 228 pacientiem, B tipa gripa apstiprināta 40 pacientiem.

Kopš 2010./2011.gada gripas sezonas sākuma no valsts aģentūras "Latvijas Infektoloģijas centrs" stacionāra izrakstījušies 68 gripas pacienti. No 14. līdz 16.janvārim ar aizdomām par gripu stacionēts 21 pacients.

Patlaban stacionārā ārstējas 42 gripas pacienti, no tiem laboratoriski apstiprināta A tipa gripa ir diviem pacientiem, B tipa gripa - vienam pacientam, klīniski apstiprināta gripa ir 39 cilvēkiem.

Pagājušajā nedēļā no 383 izmeklētajiem paraugiem A tipa gripa apstiprināta 108 gadījumos, bet B tipa gripa - 18 gadījumos. Salīdzinot ar janvāra pirmo nedēļu, otrajā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijas veikto izmeklējumu uz gripas vīrusu gadījumu skaits ir palielinājies 1,6 reizes.

Kā ziņots, speciālisti pieļauj, ka lielākais saslimstības gadījumu skaits ar gripu būs februāra vidū, tādēļ patlaban ir iespējams veikt visus nepieciešamos sagatavošanās pasākumus gan sabiedrības, gan atbildīgo dienestu informēšanai un rīcības plānu aktualizēšanai.

Speciālisti norāda, ka patlaban galvenokārt slimo bērni un jauni cilvēki, slimību raksturo vai nu ļoti viegla vai arī izteikti smaga gaita, kas prasa nopietnu ārstēšanos slimnīcā.

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus īpaši pievērst uzmanību gripas profilakses pasākumiem un ievērot mājas režīmu pacientiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu. Parādoties pirmajām saslimstības pazīmēm, jākonsultējas ar ģimenes ārstu.

LETA