Laupītāju guvums Jēkabpilī būtu vairāki simti tūkstošu latu
112
2011. gada 26. janvāris, 18:52

Laupītāju guvums Jēkabpilī būtu vairāki simti tūkstošu latu

Jauns.lv

Jēkabpils spēļu zālē iebrukušo laupītāju iespējamais guvums varēja būtu vairāki simti tūkstošu latu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija no drošiem avotiem azartspēļu industrijā.

Neoficiāli tiek minēts, ka šajā šķietami necilajā spēļu zālē laupīšanas brīdī varēja glabāties skaidra nauda līdz pat vienam miljonam ASV dolāru (500 000 latu). Tas ir ievērojami vairāk, nekā saskaņā ar iekšējām drošības instrukcijām atļauts uzglabāt banku filiālēs.

Spēļu zāles "Fēnikss" pieder kompānijai "Alfor", kas izveidojusi darba grupu laupīšanas apstākļu noskaidrošanai. Uzņēmuma pārstāvji pagaidām aģentūrai LETA nekādus komentārus nesniedza, tostarp neatklāja, cik daudz naudas laupītājiem bija izdevies iegūt.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, laupīšana notika brīdī, ka spēļu zālē bija ieradušies uzņēmuma inkasenti. Laupītāji naudu salika vairākos maisos, ar kuriem pameta spēļu zāli, taču policistiem pēc apšaudes izdevās viņus aizturēt. Nolaupīto naudu noziedznieki pameta automašīnā "Chrysler Voyager", ar kuru bēga no likumsargiem.

Kā ziņots, laupīšanā piedalījās pieci cilvēki - Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfas" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Neoficiāla informācija liecina, ka kāds no viņiem iepriekš strādāja "Fēniksa" spēļu zālē, līdz ar to pārzināja tajā ierastās procedūras un kārtību.

Laupītājus uz tiesu atved ar aizsietām acīm

Kā ziņots, bruņots laupīšanas uzbrukums spēļu zālei notika otrdien pēc plkst.9. Aizturot uzbrucējus, gāja bojā viens policists, bet vēl seši cilvēki - divi policisti, trīs uzbrucēji un spēļu zāles darbinieks - ievainoti.

Visus piecus aizdomās turamos tiesa apcietinājusi.

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī ar Valsts policijas priekšnieka Arta Velša rīkojumu no amata ir atstādināti patruļpolicijas vienības "Alfa" komandieris, kā arī rotas komandieris, kura pakļautībā strādāja abi laupītāji. No amata atstādināts arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

Informācija portālā "Draugiem.lv" liecina, ka visi laupītāji bijuši labi pazīstami, viens otru reģistrējuši kā savus draugus. Portālā ievietotie attēli liecina, ka visi ir spēcīgas miesasbūves, nodarbojušies ar spēka sporta veidiem.

Koņuhovs 2000.gadā uzņemts Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā un kopš 2001.gada kā kārtībnieks un inspektors strādājis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, kuras pakļautībā ir "Alfa".

Žagars no 2002.gada līdz 2005.gadam strādājis Jūrmalas policijā, bet tad pārgājis uz Rīgas reģiona pārvaldi. Pēdējā pieejamā viņa amatpersonas deklarācija ir par 2009.gadu, un tajā Žagars norādījis, ka ir vada komandiera vietnieks.

Brāļi Hristoforidi strādājuši Tukuma policijā. Abi tikuši atstādināti saistībā ar kukuļņemšanas gadījumu. Deniss iepriekš ir arī notiesāts par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kurā cietušais vīrietis kļuvis par invalīdu.

Babelis, kurš uzbrukuma laikā pildīja šofera pienākumus, vienīgais no laupītājiem nav dienējis policijā.

LETA/Foto:LETA