112

Pie Jēkabpils spēļu zāles aplaupītājiem atrasti Ls 104 500

Jauns.lv

Pie Jēkabpils spēļu zāles aplaupītājiem atrasti 104 500 lati, liecina SIA "Alfor" finanšu direktores Daces Konrades sniegtā informācija.

Pie Jēkabpils spēļu zāles aplaupītājiem atrasti Ls...

"Lai novērstu baumas un spekulācijas, darām zināmu, ka vakar, 26.janvārī, uzņēmuma darbiniekiem tika atļauts veikt naudas līdzekļu inventarizāciju, kurā konstatētā naudas summa ir 104 500 latu," stāstīja Konrade. Šī ir naudas summa, kas atgūta no laupītājiem, līdz ar to nav apstiprinājušās iepriekš izskanējušās neoficiālās ziņas, ka Jēkabpils spēļu zālē iebrukušo laupītāju iespējamais guvums varēja būtu vairāki simti tūkstošu latu.

Kā skaidroja Konrade, "Alfor" neslēdz līgumus ar konkrētiem apsargiem par pakalpojumu saņemšanu, līdz ar to neatbilst patiesībai izskanējušās versijas, ka kāds no Jēkabpils spēļu zālē iebrukušajiem laupītājiem varētu būt bijis šīs azartspēļu kompānijas darbinieks.

"Alfor" norāda, ka sadarbojas ar vairākām apsardzes kompānijām, kuras nodrošina apsardzes pakalpojumus, tostarp inkasentu apsargāšanā, un atbild par drošības standartu ievērošanu.

Inkasācija uzņēmumā tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu "Azartspēļu un izložu organizācijas vienotā grāmatvedības uzskaites kārtība" prasībām. Atbilstoši drošības standartiem uz Jēkabpili pirms nodošanas kredītiestādē tika atvesta nauda no visā reģionā izvietotajām spēļu zālēm.

Uzņēmums akcentē, ka augsti vērtē policijas rīcību noziedznieku aizturēšanā, kuri 25.janvārī aplaupīja uzņēmuma objektu Jēkabpilī, kā arī novērtē policijas izmeklētāju profesionalitāti. Uzņēmums nevēlas traucēt izmeklēšanas gaitu, izpaužot informāciju, kas varētu apgrūtināt notikušā apstākļu noskaidrošanu. Tāpēc "Alfor" atturas komentēt nianses, kas saistītas ar notikušu noziedzīgo nodarījumu, uzskatot, ka informācijas paušana vai atturēšanās no tās sniegšanas izmeklēšanas interesēs ir policijas kompetencē.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, laupīšana notika brīdī, kad spēļu zālē bija ieradušies uzņēmuma inkasenti. Laupītāji naudu salika vairākos maisos, ar kuriem pameta spēļu zāli, taču policistiem pēc apšaudes izdevās viņus aizturēt. Nolaupīto naudu noziedznieki pameta automašīnā "Chrysler Voyager", ar kuru bēga no likumsargiem.

Laupīšanā piedalījās pieci cilvēki - Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfas" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Kā ziņots, bruņots laupīšanas uzbrukums spēļu zālei notika otrdien pēc plkst.9. Aizturot uzbrucējus, gāja bojā viens policists, bet vēl seši cilvēki - divi policisti, trīs uzbrucēji un spēļu zāles darbinieks - ievainoti.

Visus piecus aizdomās turamos tiesa apcietinājusi.

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī ar Valsts policijas priekšnieka Arta Velša rīkojumu no amata ir atstādināts patruļpolicijas vienības "Alfa" komandieris, kā arī rotas komandieris, kura pakļautībā strādāja abi laupītāji. No amata atstādināts arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

Informācija portālā "Draugiem.lv" liecina, ka visi laupītāji bijuši labi pazīstami, viens otru reģistrējuši kā savus draugus. Portālā ievietotie attēli liecina, ka visi ir spēcīgas miesasbūves, nodarbojušies ar spēka sporta veidiem.

Koņuhovs 2000.gadā uzņemts Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā un kopš 2001.gada kā kārtībnieks un inspektors strādājis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, kuras pakļautībā ir "Alfa".

Žagars no 2002.gada līdz 2005.gadam strādājis Jūrmalas policijā, bet tad pārgājis uz Rīgas reģiona pārvaldi. Pēdējā pieejamā viņa amatpersonas deklarācija ir par 2009.gadu, un tajā Žagars norādījis, ka ir vada komandiera vietnieks.

Brāļi Hristoforidi strādājuši Tukuma policijā. Abi tikuši atstādināti saistībā ar kukuļņemšanas gadījumu. Deniss iepriekš ir arī notiesāts par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kurā cietušais vīrietis kļuvis par invalīdu.

Babelis, kurš uzbrukuma laikā pildīja šofera pienākumus, vienīgais no laupītājiem nav dienējis policijā.

LETA