Sabiedrība
2011. gada 20. februāris, 12:10

Sarkandaugavas dzelzceļa pārbrauktuve var būt slēgta ilgāk par divām minūtēm, brīdina LDz

Jauns.lv

Sarkandaugavas dzelzceļa pārbrauktuve var būt slēgta ilgāk par divām minūtēm, ja to šķērso kravas vilcieni, kas šajā posmā nereti sāk kustību, un lielā svara dēļ tie brauc ievērojami lēnāk nekā pasažieru vilcieni, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VAS "Latvijas dzelzceļš".

Pārbrauktuves aizvēršanās ir plānota tā, ka, vilcieniem braucot no Rīgas, tā tiek aizvērta apmēram divas minūtes pirms vilciens to šķērsos, savukārt, ja pasažieru vilciens apstājas Sarkandaugavas stacijā, tad pārbrauktuve ir slēgta par divām līdz trīs minūtēm ilgāk, nekā vilcienam šķērsojot to bez apstāšanās.

Pārbrauktuve esot ilgāk aizvērta arī tad, kad to šķērso kravas vilcieni, jo tie šajā posmā nereti sāk kustību, un lielā svara dēļ tie brauc ievērojami lēnāk - arī pārbrauktuve ir ilgāk ciet pirms vilciena tuvošanās, tas šajos gadījumos tuvojas lēnāk.

Patlaban, kā atzīst LDz, arī gadījumā, ja vilcienam notiek kavēšanās stacijā vai tas kursē lēnāk, nekā paredzēts, pārbrauktuve var būt aizvērta ilgāk par divām minūtēm. Lai maksimāli netraucētu automašīnu kustību šajā pārbrauktuvē, LDz no plkst.7 līdz 9, kā arī no plkst.17 līdz 19 neveic manevru darbus šajā posmā. LDz regulāri pārbaudot pārbrauktuvju darbību un, rodoties iespējai samazināt tās slēgšanas laiku, "nekavējoties uzlabos tās darbību".

Nozare.lv LETA