112
2011. gada 22. februāris, 09:24

Viltus kabeļtelevīzijas darbinieks pensionāram izkrāpj 40 latus

Jauns.lv

Aizvadītajās brīvdienās Rīgā atkal uzdarbojies viltus kabeļtelevīzijas darbinieks, kurš kādam pensionāram izkrāpis 40 latus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis a pastāstīja, vienā no brīvdienām kādā daudzstāvu namā Biķernieku ielā aptuveni 30 gadus vecs vīrietis piezvanījis pie dzīvokļa durvīm, kuras atvēris pensijas vecuma kungs. Uzdodoties par kabeļtelevīzijas darbinieku, viltus kabeļtelevīzijas darbinieks vecajam kungam pastāstījis, ka televizoram nepieciešams uzstādīt papildus ierīci par 25 latiem, pretējā gadījumā televizors vairs nerādīs nevienu programmu.

Pensionārs vīrieti ielaidis dzīvoklī, kur viltus darbinieks izlicies, ka strādā. Pēc padarītā darba pensionārs pasniedzis 40 latus, jo sīkākas naudas viņam nav bijis, savukārt krāpnieks, paņemot viņam doto naudu, solījies no automašīnas atnest paredzēto atlikumu, traču tā arī dzīvoklī vairs neatgriezās.

Apkrāptais kungs labi atceras vīrieša izskatu, kurš bijis aptuveni 30 gadus vecs, 1,70 metrus garš, vidējas miesasbūves, īsiem matiem, brūnu zamšādas jaku, kas bijusi līdz jostasvietai gara, kā arī vīrietim kājās bijušas tumšas džinsa auduma bikses un melnas kurpes.

Valsts policija aicina ziņot, ja ir manīts šim aprakstam līdzīgs vīrietis. Tāpat policija atkārtoti aicina uzmanīties iedzīvotājus no šāda veida krāpniekiem, kā arī aicina jaunākus cilvēkus brīdināt savus vecvecākus, jo pārsvarā visi krāpnieki cenšas apkrāpt tieši pensionārus.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā kādā no daudzdzīvokļu namiem Gunāra Astras ielā par vairāk nekā 100 latiem tika apkrāpta 74 gadus veca pensionāre. Policijai ir aizdomas, ka abos gadījumos ir iesaistīta viena un tā pati persona.

LETA