Sabiedrība
2011. gada 11. marts, 20:30

Latviete sociālajā tīklā „Facebook” nejauši prognozē zemestrīci Japānā

Jauns.lv

SIA "Lattelecom" komercdirektore Kerli Gabriloviča, dodoties atvaļinājumā uz Japānu, sociālajā tīklā "Facebook" jokodama nejauši prognozējusi šodienas zemestrīci Japānā.

Ierakstā angļu valodā, kas publicēts pirms spēcīgās zemestrīces, Gabriloviča raksta: "Beidzot atvaļinājums. Japāna, es pie tevis braucu, un pat zemestrīces mani neatturēs!" Komentārs attiecas uz citu zemestrīci, kas bez nopietnām sekām notika pie Japānas krastiem pirms dažām dienām.

Šodien pēcpusdienā pēc Latvijas laika Gabriloviča publicēja otru ierakstu, kurā pauda izbrīnu par to, cik mierīgas ir Tokijas ielas, neskatoties uz "šausmu lietām", kas notikušas tikai dažu kilometru attālumā. Tas liecina, ka viņa atrodas drošībā.

Biznesa portālam "Nozare.lv" ar Gabriloviču sazināties neizdevās, un "Lattelecom" Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka viņas mobilais telefons ir atslēgts vai nesasniedzams.

Vienlaikus ar savu ierakstu "Facebook" lapā Gabriloviča īso vēstījumu sociālajā tīklā "Twitter" latviešu valodā paziņoja, ka zemestrīces dēļ Tokijā nedarbojas mobilie sakari, taču darbojas mobilais internets un fiksētie telefona sakari.

"Cilvēki stāv rindā pie taksofoniem," rakstīja Gabriloviča.

Līdzīgu informāciju ar "Twitter" palīdzību publicēja sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Celmiņa, kura arī atrodas Tokijā.

Jau ziņots, ka Japānu šorīt pēc Latvijas laika piemeklējusi ļoti spēcīga zemestrīce, kas izraisījusi cunami un nodarījusi postījumus vairākās pilsētās. Starptautiskajos telekanālos "CNN" un "BBC World News" redzamie sižeti liecina, ka vislielākos postījumus Japānas ziemeļos nodarījis cunami, appludinot plašas teritorijas, sagraujot ēkas un ienesot pat lielus kuģus no jūras iekšzemē.

LETA Nozare.lv