Brigmanis pārvēlēts Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāja amatā
Politika
2011. gada 26. marts, 15:31

Brigmanis pārvēlēts Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāja amatā

Jauns.lv

Šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā Jelgavā vienbalsīgi par partijas priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Augusts Brigmanis. Viņš arī bija vienīgā kandidatūra uz šo amatu, kuru bija izvirzījušas visas 54 LZS reģionālās nodaļas.

­

Sakarā ar to, atbilstoši LZS statūtiem, par priekšsēdētāju tika balsots atklāti, un Brigmanis šajā amatā tika ievēlēts vienbalsīgi.

Pateicoties delegātiem par dāvāto uzticību, Brigmanis teica, ka šo vienbalsīgo balsojumu uzskata arī par atbalstu visai saliedētajai komandai, kas vadīja LZS aizvadītos divus gadus.

Saskaņā ar LZS statūtiem kongresā ir jāievēl divi partijas priekšsēdētāja vietnieki. Uz šiem amatiem reģionālās nodaļas ir izvirzījušas sešus kandidātus - Uldi Auguli, Andreju Staķi, Vitautu Staņu, Miervaldi Krotovu, Aivaru Dronku un Staņislavu Šķesteri.

Katram kongresa delegātam vēlēšanu biļetenā no izvirzītajiem kandidātiem ir jāieraksta divi uzvārdi. Par priekšsēdētāja vietniekiem tie ievēlēti tie divi kandidāti, par kuriem tiks nodots visvairāk balstu.

Kongresā tiks ievēlēta arī LZS valde desmit cilvēku sastāva - pa diviem no katra reģiona (Rīga, Vidzeme, Kurzeme, Zemgale, Latgale). Tiks ievēlēta Revīzijas komisija un goda tiesas priekšsēdētājs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Brigmanis dzimis 1952.gadā, trīs reizes precējies, viņam ir trīs bērni.

Izglītību ieguvis Jelgavas 4.vidusskolā un Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā.

Par LZS priekšsēdētāju pirmo reizi ievēlēts 2000.gadā. 2002.gadā ievēlēts 8.Saeimā no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, kļuvis par ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju.

2006.gadā ievēlēts par 9. Saeimas deputātu, bet 2010.gadā - arī par 10.Saeimas deputātu.

Vairākkārt pārvēlēts LZS vadītāja amatā.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Lita Krone/LETA

­