Policija gatavojas īrēt mašīnas par 15-20 miljoniem latu
112
2011. gada 3. aprīlis, 21:48

Policija gatavojas īrēt mašīnas par 15-20 miljoniem latu

Jauns.lv

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegta sūdzība par Iekšlietu ministrijas izsludināto autonomas iepirkumu Valsts policijas vajadzībām, šodien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

­

Konkursa nolikums divreiz labots un tas pagarināts līdz 20. aprīlim. Plānots nomāt 681 līdz 952 automašīnas.

"Mūsa Motors Rīga", kuri izplata "Volvo", "Renault" un "Dacia" ar sūdzību vērsušies IUB. Pēc viņu domām iekšlietu ministrija sašaurinājusi pretendentu loku un konkursa tehniskās specifikācijas noteikumos ierobežojuši konkurenci, vēsta raidījums.

Kā raidījumam klāstījis auto eksperts Aldis Zelmenis, konkursa nolikums ir sarežģīts un necaurspīdīgs, kādam tam nevajadzētu jābūt. Auto tehniskie nosacījumi nesaprotami, piemēram, kādēļ jānosaka minimālais motora tilpums, ja mūsdienās autobūve strauji attīstījusies un to ko savulaik varēja panākt ar 1,6 litru dzinēja tilpumu, to tagad izdara 1,2 litru motors ar turbīnu.

Kā norāda "Nekā personīga", pēc neoficiālas informācijas, konkursa nomas summas pieciem gadiem varot sasniegt 15 vai pat 20 miljonus latu.

Iekšlietu ministrija atzīst, ka neatkarīgs eksperts no auto tirgotāju vidus rakstot tehnisko specifikāciju patiešām neesot pieaicināts. Ministrija apgalvo, ka par auto nomu valsts nepārmaksāšot un spēles noteikumi visiem auto piegādātājiem esot vienādi. Vienmēr kādu neapmierinās, ja kāds cits iegūs pasūtījumu, taču primārais iekšlietu ministrijas konkursā esot policistu intereses un tikai pēc tam auto tirgotāju.

Konkursa tehnisko parametru nolikums atbilst vienu dažu auto dīleru piedāvātajam. Tie ir „Volkswagen” un tā grupas uzņēmumā ietilpstošie „Peugeot” un „Citroen”. „Volkswagen” uzņēmuma pārstāvji neslēpj savu gandarījumu par konkursa noteikumiem.

kasjauns.lv/ LETA/Foto: Mārtiņš Plūme/LETA

­