Sabiedrība

Iekšlietu ministrija atrod veidu, kā samaksāt Jēkabpilī cietušajiem policistiem

Jauns.lv

Iekšlietu ministrija (IeM) izmaksās vienreizēju pabalstu diviem cietušajiem policistiem, kuri Jēkabpilī piedalījās spēļu zāles aplaupītāju aizturēšanā, informēja ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Iekšlietu ministrija atrod veidu, kā samaksāt Jēka...

Ministrija ir pabeigusi Jēkabpils nelaimes gadījuma izmeklēšanu un aicina mēneša laikā atsaukties Jēkabpilī notikušā bruņotā uzbrukuma laikā bojā gājušā policista Andra Znotiņa neatraidāmos mantiniekus, kuriem atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem tiks izmaksāts vienreizējs pabalsts 50 000 latu apmērā. Sludinājums tiks nosūtīts publicēšanai arī laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Tāpat komisija ir nolēmumu izmaksāt vienreizēju pabalstu apšaudē cietušajiem policistiem Salvim Tihanovskim un Rimam Švedam.

Vienreizējā pabalsta apmērs atbilstoši nelaimes gadījumā gūtā veselības bojājuma smaguma pakāpei, kuru atkārtotā ekspertīzē, izvērtējot cietušo policistu pašreizējo veselības stāvokli, tuvākajā laikā noteiks Centrālā medicīniskās ekspertīzes komisija, ir no 100 līdz 5000 latiem.

Cietušo veselības bojājumu atkārtota noteikšana ir būtiska, jo tieši ietekmē izmaksājamā pabalsta apmēru.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") pirmdien aicinājis ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Leonīdu Salcēviču nodibināt pašvaldības apbalvojumu kompensācijas izmaksai Jēkabpils traģēdijā cietušajiem policistiem.

Jēkabpils pašvaldība gribēja ziedot katram tūkstoti latu. Kopā Jēkabpils apšaudē iesaistītajiem arī citiem likumsargiem dome grasījās izmaksāt 4,4 tūkstošus latu, taču saņēma ziņu no Rīgas, ka ziedot pašvaldība valsts policistiem nedrīkst, jo tas uzskatāms par interešu konfliktu.

Pašvaldība šo legālo ceļu it kā atrada. Tā nolēma naudu nodot Iekšlietu ministrijai, lai tā pārskaita naudu policistiem. Taču saskaņojums bija jāprasa valdībai. Pieprasījums Valsts kancelejā nogulējis mēnesi, bet šonedēļ sniegts atteikums, iepriekš pavēstīja "Nekā personīga". Tas tika skaidrots ar to, ka šāds dāvinājums uzskatāms par finanšu šķērdēšanu.

Par notikušo ir sašutis advokāts Aldis Gobzems, kura birojs apšaudē cietušajiem policistiem piešķīris 1000 latu.

BNS