Populārākais britu tūristu galamērķis šogad ir Rīga
Sabiedrība
2011. gada 24. aprīlis, 18:14

Populārākais britu tūristu galamērķis šogad ir Rīga

Jauns.lv

Lielbritānijas tūristi, dodoties ārvalstīs svinēt vecpuišu vai vecmeitu ballītes, nereti iekuļas nepatikšanās, paziņojusi Lielbritānijas Ārlietu ministrija. Pēc ministrijas datiem, aptuveni miljons britu plāno šogad savas pirmskāzu ballītes rīkot ārvalstīs.

­­

Populārākais britu tūristu galamērķis šogad ir Latvijas galvaspilsēta Rīga, kam seko Spānijas pilsētas Barselona un Marbelja.

"Vecpuišu un vecmeitu ballītes mērķis ir lieliski pavadīt laiku, bet svinības var spēji pārtrūkt, ja viss izvēršas slikti," teikts ministrijas paziņojumā.

"Atšķirības kultūrās nozīmē, kad daži cilvēki apvainosies par riskantiem kostīmiem un trokšņainu uzvedību. Lai izvairītos no naidīgas uzņemšanas no vietējo puses vai pat no nonākšanas cietumā, iepazīstieties iepriekš ar sava galamērķa kultūru un apzinieties savas robežas," teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija arī iesaka ceļotājiem apdrošināties uz brauciena laiku.

Starp incidentiem, kādos pagātnē iekļuvuši briti ārvalstīs, ministrija min kādu tūristu, kurš ģērbies pieticīgā apģērbā Polijā ticis aizturēts un pieķēdēts pie policijas automašīnas. Kāds cits britu tūrists Amsterdamā iemests kanālā, bet cits alkohola reibumā nokritis no viesnīcas balkona un vairākas nedēļas pavadījis slimnīcā.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Bulls Press