Kara noziedznieka Kononova bērēs Rīgas domes vārdā vainags neesot likts
Sabiedrība
2011. gada 28. aprīlis, 11:38

Kara noziedznieka Kononova bērēs Rīgas domes vārdā vainags neesot likts

Jauns.lv

Par kara noziegumiem Latvijā notiesātā sarkanā partizāna Vasilija Kononova bērēs ne Rīgas domes, ne apvienības "Saskaņas centrs" (SC) vārdā vainagi neesot likti.

­

Par to ceturtdien vēsta "Latvijas Avīze".

Pēc Kononova bērēm, kas notika aprīļa sākumā, krievu valodā rakstošais laikraksts "Vesti segodņa" vēstīja, ka pie kapa vainags nolikts arī Rīgas domes un SC vārdā. Saistībā ar to šonedēļ pie Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) ar atklātu vēstuli partijas "Visu Latvijai!" vārdā vērsās tās līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks, aicinot publiski skaidrot savu nostāju šajos jautājumos, kā arī sniegt informāciju, vai vainags bērēs tika sagādāts par pašvaldības naudu.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova noliedz, ka Rīgas domes vārdā būtu nolikts vainags, un uzsver, ka jau informējusi "Vesti segodņa" redakciju par neprecizitātēm rakstā. Atsaukums gan neesot pieprasīts, un, "vai neprecizitātes tiks vai netiks labotas, atkarīgs no avīzes politikas".

Tāpat par vainagu neko nezinām sakās SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. "Ja kāds vainagu būtu organizējis apvienības vārdā, es to noteiktu būtu zinājis. Neizslēdzu, ka kāds apvienības vārdā rīkojies individuāli," min politiķis.

Padomju partizāna Vasilija Kononova bēres Krievijas TV interpretācijā: Krievijas Bruņoto spēku telekanāls „Zvezda”:

Krievijas nacionālais telekanāls „Rossija”:

BNS / Foto: ekrānšāviņš no video

­­­