Politika
2011. gada 7. maijs, 14:15

Vasarā mainīsies vēl seši Latvijas vēstnieki ārzemēs

Jauns.lv

Vasarā mainīsies vēl seši Latvijas vēstnieki ārvalstīs. Bez vēstnieka Kanādā, kuru plānots akreditēt jau drīzumā, jo līdzšinējais sūtnis Marģers Krams no aprīļa strādā Ārlietu ministrijā, mainīsies arī Latvijas vēstnieki Uzbekistānā, Ukrainā, Portugālē, Grieķijā, Itālijā un Beļģijā.

Latvijas intereses Uzbekistānā pašlaik pārstāv Igors Apokins, kurš ir arī nerezidējošais vēstnieks Afganistānā, Turkmenistānā un Tadžikistānā. Savukārt Latvijas vēstnieks Ukrainā, kā arī nerezidējošais vēstnieks Moldovā pašlaik ir Atis Sjanīts, bet Portugālē – Artis Bērtulis, kurš pārstāv intereses arī Brazīlijā, savukārt Latvijas vēstniece Grieķijā ir Līga Bergmane, kura ir arī nerezidējošā vēstniece Kiprā.

Latvijas vēstniece Itālijā ir Astra Kurme, kura pārstāv valsts intereses arī Maltā, Sanmarīno un Albānijā, bet vēstnieks Beļģijā ir Raimonds Jansons, kurš ir arī nerezidējošais vēstnieks Luksemburgā un pirmais sūtnis Dienvidāfrikā.

Šā gada sākumā jau nomainījās Latvijas vēstnieks NATO, amatā stājoties Mārim Riekstiņam, vēstnieks Eiropas Savienībā – Ilze Juhansone, kā arī vēstnieks Kazahstānā – Juris Maklakovs.

BNS