Sabiedrība
2011. gada 9. jūnijs, 22:18

Arī piektdien gaidāms karsts laiks; vietām ducinās pērkons

Jauns.lv

Ceturtdienas pēcpusdienā un pievakarē no atsevišķiem lielākiem gubu mākoņiem Kurzemē un Zemgalē lija un ducināja pērkons. Gaisa temperatūra valsts rietumu un centrālajā daļā ceturtdien paaugstinājās līdz +29..+31 grādam, Ventspilī teju līdz +32 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Līdzīgi laikapstākļi Latvijā būs arī piektdien - vietām gaidāms pērkona negaiss, gaisa temperatūra kļūs tikai par vienu vai diviem grādiem zemāka, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz piektdienu dažviet Kurzemē un Zemgalē gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, bet pārsvarā debesis virs Latvijas būs skaidras. Pūtīs neliels austrumu vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +14..+19 grādiem, valsts austrumos vietām līdz +12 grādiem.

Piektdien gaidāms saulains laiks, vairāk mākoņu būs valsts dienvidrietumos. Dienas gaitā, sākot no valsts austrumiem, saradīsies daudz mākoņu, vietām gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu un ziemeļaustrumu vējš, pēcpusdienā Dienvidkurzemes piekrastē iegriezīsies rietumu vējš. Negaisa laikā iespējamas stipras vēja brāzmas. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, par pāris grādiem vēsāks gaiss būs pretvēja piekrastē.

Rīgā mākoņu būs maz, pēcpusdienā to kļūs vairāk, lietus maz iespējams. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī galvaspilsētas centrā +19 grādu, Pierīgā +16 grādu; dienā gaiss sakarsīs līdz +28..+29 grādiem.

BNS