Sabiedrība
2011. gada 11. jūlijs, 09:34

Pēc lietusgāzēm otrdien laiks kļūs vēsāks

Jauns.lv

Šonedēļ Latviju skars divi cikloni, to ietekmē gaidāmi mainīgi laikapstākļi, prognozē sinoptiķi.

Pirmais ciklons Latviju sasniegs jau tuvākajā naktī. Atsevišķi negaisa mākoņi veidosies jau pirmdien, bet stiprākās lietusgāzes gaidāmas otrdienas naktī un rītā. Otrdien, sākot no valsts rietumiem, debesis palaikam skaidrosies un galvenokārt tikai Austrumlatvijā vēl gaidāms lietus.

Nakts uz otrdienu būs silta - temperatūra nenoslīdēs zemāk par +15..+20 grādiem. Otrdien, pūšot brāzmainam rietumu, ziemeļrietumu vējam, gaidāmi vairs tikai +19..+24 grādi.

Trešdien lietus netiek prognozēts, vējš pierims, mākoņu daudzums būs neliels vai mainīgs. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +9..+14 grādiem, bet vietām piekrastē nebūs vēsāks par +16..+18 grādiem. Dienā saule gaisu sasildīs līdz +21..+26 grādiem.

Ceturtdien Latvijai no dienvidrietumiem tuvosies otrs ciklons. Prognozes par tā spēku un virzību pagaidām ir atšķirīgas. Iespējams, ka ceturtdien ciklona siltā sektora ietekmē, pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra atkal pietuvosies +30 grādu atzīmei.

Aukstā atmosfēras fronte un lietus mākoņi Latviju varētu šķērsot naktī uz piektdienu, vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un nesīs vēsāku gaisu. Sagaidāms, ka brīvdienās būs daudz mākoņu un vietām īslaicīgi līs, gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem.

BNS