112
2011. gada 18. jūlijs, 16:35

Motobraucēju sacensībās Ventspilī cietušie nopietnus ievainojumus nav guvuši

Jauns.lv

Sestdien Ventspilī notikušajās motobraucēju sacensībās cietušie skatītāji - vīrietis un sieviete - nopietnus ievainojumus nav guvuši un pēc nogādāšanas slimnīcā jau tajā pašā dienā palaisti mājās, informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis.

Kā pastāstīja Motoklubu asociācijas sekretārs Arnis Blodons, negadījumā bija iesaistīti trīs motocikli - vispirms apkritis viens, tad otrs, bet trešais motocikls izlidojis no trases, pārlidojis pāri grāvim, kas bija starp trasi un skatītājiem, un iekritis dīķī. No motocikla atdalījusies detaļa aizķērusi skatītājus.

Blodons akcentēja, ka sacensību vietā bijušas gan norobežojošās lentes, gan "Paroc" siltināmie materiāli.  "Šī bija pirmā reize, kad motobraucēju sacensības tika rīkotas uz ielas. Šī pieredze ir skumja. Kopā ar Ventspils domi tūlīt nolēmām pārtraukt sacensības, lai nenotiktu vēl kāda nelaime," informēja Blodons.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins informēja, ka policija saņēmusi paskaidrojumus no sacensību organizatoriem un Kurzemes reģiona pārvalde tos izvērtēs.

Skatītāju zona bija norobežota ar lentēm. Ja būtu uzlikts nožogojums, tad savukārt lielāks apdraudējums, lielā ātrumā triecoties pret šādu barjeru, būtu motobraucējiem, skaidroja Blodons. Šo situāciju viņš salīdzināja ar satiksmes regulēšanu ielās. "Ja luksoforā iededzina sarkano gaismu, vai ir izdarīts viss iespējamais, lai gājējs nešķērsotu ielu, kad brauc automašīnas? No tā var pilnībā izvairīties, tikai uzceļot priekšā žogu," sacīja Blodons, norādot, ka arī sestdien Ventspils sacensību laikā bijis novērojams skatītāju kultūras un izpratnes trūkums par to, kā jāuzvedas sacensību norises vietā. "Māte ar bērnu ratiņos stūmās pāri trasei un uz manu aizrādījumu atbildēja, lai es viņu nemācu," konkrētu piemēru no sacensībām Ventspilī minēja Blodons. Viņš arī atzina, ka turpmāk, rīkojot šādas sacensības, jānodrošina lielāks skaits uzraugu, kas rūpējas par skatītāju drošību. Iespējams, ar 30 uzraugiem 2,7 kilometrus garajā trasē bija par maz, pieļāva Blodons.

Sacensību organizatori ar Ventspils domes pārstāvjiem plāno pārrunāt, vai arī turpmāk Ventspilī tiks rīkotas šādas sacensības. Ņemot vērā, ka cilvēku interese par šo pasākumu bijusi ļoti liela, negribētos šādas sacensības pavisam atcelt, atzina Blodons.

Kā ziņots, Ventspilī tika pārtrauktas motobraucēju sacensības pēc tam, kad tajās cieta divi skatītāji. Negadījums notika netālu no Reņķa dārza, Sporta ielā. Neviens motobraucējs slimnīcā netika nogādāts.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspilī astoto reizi notika starptautiskais motobraucēju saiets "Kurland Bike Meet 2011". Tā laikā notika ikgadējā motociklu parāde pilsētas ielās, bet Reņka dārza apkārtnē pirmo reizi tika rīkotas Nacionālā amatieru čempionāta sacensības, kurās bija plānojuši piedalīties dažādu meistarības līmeņu motobraucēji skūteru, supermoto un motošosejas klasē. Pēc negadījuma sacensības tika pārtrauktas.

LETA