Novadu ziņas
2011. gada 20. jūlijs, 07:21

Ropažu novadā apstiprināts jauns izpilddirektors

Jauns.lv

Ropažu novada pašvaldībā otrdien ārkārtas sēdē apstiprināts jauns izpilddirektors. Uz šo vakanci pretendēja 13 kandidāti - gan novada iedzīvotāji un esošie pašvaldības darbinieki, gan kaimiņu novados dzīvojošie, informēja Ropažu pašvaldībā.

Uz pārrunām vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija domes deputāti Ivars Gailītis (LZP), Zigurds Blaus (JL), Ivo Skudiķis (SCP), Sanita Megere-Klevinska ("Reģionu partija") un Antons Cibuļskis ("Reģionu partija"), aicināja piecus izpilddirektora amata kandidātus. Komisijas un domes priekšsēdētājs Ivars Gailītis, uzklausot komisijas locekļu viedokli un ieteikumus, pieņēma lēmumu par izpilddirektoru virzīt Juri Putniņu.

Putniņš gandrīz 20 gadus bijis Salaspils domes priekšsēdētājs, joprojām ir Salaspils domes deputāts, līdz 1991. gadam bijis Salaspils milicijas nodaļas priekšnieks.

Putniņš deputātus iepazīstināja ar savu redzējumu, kā arī minēja svarīgākās trīs lietas, kas viņaprāt, būtu jāveic kā pirmās, uzsākot darbu pašvaldībā. Svarīgāko darbu sarakstā Putniņš minēja iepazīšanos ar administrācijas personālu, darbiniekiem, iepazīšanos ar iestāžu vadītājiem, jo īpaši skolu vadītājiem un situāciju skolās, kā arī iepazīšanos ar uzsāktajiem un realizācijā esošajiem projektiem.

Putniņš norādījis, ka, tuvojoties septembrim, "ir divtik svarīgi, lai veiksmīgi sagatavotos jaunajam mācību gadam un pārliecinātos, vai nav palikušas kādas nepadarītās lietas". Tāpat Putniņš plāno doties apsekot, kā norit būvniecības un labiekārtošanas darbi.

Jaunais izpilddirektors uzsvēra, ka darba būs daudz, kā aktualitāti minot arī pašvaldības pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu.

Domes sēdē piedalījās 12 deputāti, no kuriem par Putniņa kandidatūru izpilddirektora amatā nobalsoja 8 deputāti, pret bija trīs deputāti, bet viens deputāts balsojumā atturējās.

Iepriekš Ropažu novada izpilddirektora pienākumus pildīja Jānis Baklāns, kurš 6.jūlijā Ropažu novada domes ārkārtas sēdē tika atstādināts no amata, jo pieļāvis neprecizitātes veikto darbu uzskaitē gājēju celiņa izbūvē ceļa posmā no Ropažu centra līdz Sociālās aprūpes centram "Ropaži", liecina Ropažu novada domes informācija. Skudiķis norādīja, ka atstādināšana notikusi, jo gājēju celiņa būvdarbu dokumentācijā tika uzskaitīti darbi, kas reāli netika veikti.

Baklāns uzskata, ka atstādināšana ir notikusi nelikumīgi un domes lēmumu plānojot pārsūdzēt tiesā.

LETA