112
2011. gada 22. jūlijs, 13:12

Vīrietis Rīgā nožņaudzis savu sievasmāti

Jauns.lv

Trešdien vēlu vakarā kāds vīrietis Rīgā konflikta laikā nožņaudzis savas dzīvesbiedres māti.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka vakar, pārbaudot operatīvo informāciju par iespējamu slepkavību, policijas darbinieki kādā Tomsona ielas dzīvoklī atrada 1927. gadā dzimušas sievietes līķi.

Pēc brīža likumsargi aizturēja arī iespējamo slepkavu - 1968. gadā dzimušo nogalinātās sievietes meitas dzīvesbiedru. Aizturētais atzinās, ka noslepkavojis civilsievas māti. Vīrietis paskaidroja, ka visi trīs mitinoties vienā dzīvoklī un trešdienas vakarā starp viņu un gados veco kundzi izcēlies strīds. Konflikta laikā, būdams alkohola reibumā, vīrietis savas dzīvesbiedres māti nožņaudzis.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kā piebilda Sadovskis, 1968. gadā dzimušais vīrietis ir tiesāts jau agrāk, turklāt pirms aizturēšanas viņš atradies meklēšanā saistībā ar kādu citu kriminālprocesu, kurā viņam kā drošības līdzeklis bijis izraudzīts apcietinājums, taču līdz pat vakardienai vīrietis neesot bijis atrodams.

LETA