Politika
2011. gada 23. jūlijs, 16:35

Izveido nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK

Jauns.lv

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresa delegāti šodien nobalsoja par abu partiju apvienošanu.

Kopumā sanākušie 305 delegāti vienbalsīgi apstiprināja abu partiju apvienošanu un Nacionālās apvienības atjaunoto programmu. Balsojumā piedalījās 165 "Visu Latvijai!" biedri un 140 TB/LNNK biedru.

Partijas programma būs atvērta tipa - kura nepārtraukti tiks pilnveidota un pielāgota mainīgajai situācijai, vienlaikus saglabājot galvenos principus un mērķus. Tajā nav noteiktas ne darba darītāju ne laika termiņu robežas.

Nacionālās apvienības programmā galvenie uzsvari tiek likti uz vairākām lietām - cilvēks, ģimene, daba, izglītība, zinātne, jaunatne un sports, kā arī tautsaimniecība un valsts attīstība.

Partijas uzstādījumi nodefinēti arī par valodu un kultūru, labklājību un veselību, tiesiskumu un labu pārvaldību, ārējo un iekšējo drošību, reģionu attīstību, īpaši izcelta tiek arī Latgales attīstība, kā arī definēti principi Latvijai Eiropā un pasaulē.

Pēc partijas izveidošanas delegāti devās piedalīties referendumā par Saeimas atlaišanu.

Jaunveidojamai nacionālajai partijai būs divi valdes līdzpriekšsēdētāji - Raivis Dzintars un Roberts Zīle.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK valdē strādās Gaidis Bērziņš, Dzintars Rasnačs, Jānis Tomes, Raitis Ābelnieks, Imants Parādnieks, Einārs Cilinskis, Ilze Laizāne, Jānis Dombrava, Egils Hemanis, Aigars Lūsis un Jānis Iesalnieks.

9.jūlijā Bauskā jau notika TB/LNNK 17.kongress un 10.jūlijā Rīgā "Visu Latvijai!" 8.kongress, kuros tika nojaukti pēdējie juridiskie šķēršļi abu partiju apvienošanai.

Pēc reorganizācijas apvienotā partija saglabās līdzšinējo partiju apvienības nosaukumu: "Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Par nacionālās partijas biedru varēs kļūt Latvijas pilsonis, kurš ir ar labu reputāciju, prot latviešu valodu, sasniedzis 18 gadu vecumu, atzīst partijas programmu un apņemas ievērot partijas statūtus un ētikas kodeksu.

Par partijas biedru nevarēs kļūt tās personas, kas jebkādā formā aktīvi kalpojušas padomju okupācijas režīmam un ar šo darbību nodarījušas kaitējumu latviešu tautas interesēm, cīnījušās pret Latvijas suverenitātes atjaunošanu, kā arī personas, kuras bijušas vai vēl joprojām ir latviešiem naidīgu organizāciju biedri, teikts partijas statūtu projektā.

LETA