112
2011. gada 28. jūlijs, 14:24

Uz kuģīšiem Daugavā atrastas alkohola pudeles bez akcīzes markām

Jauns.lv

Trešdien, veicot upju kuģīšu pārbaudi, Valsts policijas (VP) darbinieki uz diviem kuģīšiem Daugavā atraduši alkohola pudeles bez akcīzes markām, raisot aizdomas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti.

Kā informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, vakar Rīgas centrā, veicot pilsētas kanāla kuģīšu kontroli, nekonstatēja būtiskus pārkāpumus, toties iespējamie likumpārkāpumi bijuši divos no četriem pārbaudītajiem kuģīšiem Daugavā. Tajos atrastas alkoholisko dzērienu pudeles bez akcīzes zīmēm, kas VP darbiniekiem raisīja aizdomas par nelegālu alkohola apriti.

Saistībā ar konstatēto tika sāktas divas administratīvās lietas par noteikumu pārkāpšanu saistībā ar akcīzes nodokli apliekamo preču apriti, par ko juridiskām personām likumā paredzēts sods no 50 līdz 5000 latiem, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Tāpat kontroles laikā tika pārbaudīts, vai kuģīšu kapteiņi neatrodas alkohola reibumā, tomēr šādi pārkāpumi netika konstatēti.

Pa Daugavu kursē kuģīši "Jelgava", "Liepāja", "Misissipi" un "Jūrmala".

LETA