Sabiedrība

Ķuzis: darbu atstājušie policisti dodas strādāt uz ārzemēm

Jauns.lv

Ja tos policistus, kuri ir atstājuši darbu Valsts policijā, sadalītu grupās, viena trešdaļa būtu tādi, kuri ir atstājuši valsti, dodoties strādāt uz ārzemēm, intervijā laikrakstam "Diena" saka Valsts policijas jaunais priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis: darbu atstājušie policisti dodas strādāt uz...

Viņi pamet labu darbu, vērtē policijas priekšnieks.

Ķuzis tomēr pēdējā laikā pamanījis tendenci, ka policisti arī atgriežas no ārzemēm. "Cilvēki ir aizbraukuši, pamēģinājuši un sapratuši, ka tas nav viņiem. Tas ir stāsts par svešo zemi. Laimes zemi, kurā cer atrast leiputriju, stāsts, kurš ir vienmēr, bet ne visiem tas piepildās. Policists it kā ir pielāgots dažādām izdzīvošanas situācijām. Problēmu it kā nevajadzētu būt, tomēr policisti grib būt policisti," intervijā saka Ķuzis.

Stāstot par savām prioritātēm Valsts policijas priekšnieka amatā, Ķuzis atzīst, ka primārais uzdevums ir apturēt darbinieku aizplūšanu no policijas, motivēt viņus palikt, izmantojot piemaksu sistēmu, ļaujot noticēt sev, noticēt, ka krīze beidzas.

"Ceru, ka konsolidācija, kas šogad notiek, būs pēdējā. Tad šis gads būtu atsperšanās punkts, bet nākamgad mēs jau varētu domāt par attīstību. Pašreiz par attīstību mēs nevaram runāt, jo nav jau šī finansējuma. Ja ir finansējums, tad jau var izdarīt un sasniegt ļoti daudz. Ja tā trūkst, galvenais ir noturēt darbiniekus. Tas nav viegli. Tas ir grūti. Taču es esmu apņēmies to darīt, mēģināt nodrošināt cilvēkus. Cik nu es varēšu to izdarīt," sola Ķuzis.

Viņš atzīst, ka policistu vidū tāpat kā visās valsts iestādēs valda neziņa par rītdienu. Bailes par algu samazinājumu. Bailes par darba zaudēšanu. "Neziņa par to, kas būs rīt, ir valdošā sajūta. Varbūt vieglāk to paciest ir policijas darbiniekiem, kuru darbs ir dokumentu sagatavošana, bet pārējos tas skar smagi. Tas atspoguļojas policistu darbā, tajā policista pakalpojumā, ko viņš sniedz sabiedrībai. Tāpēc ir ļoti svarīgi ieviest stabilitāti policijā," atzīmē policijas priekšnieks.

Kā ziņots, valdība 2.augustā apstiprināja Ķuzi Valsts policijas priekšnieka amatā. Iepriekš viņš bija Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Ķuža kandidatūru augstajam amatam pagājušajā nedēļā nolēma virzīt iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

LETA