Kultūra
2011. gada 11. augusts, 17:02

Rīgā uzņems Krievijas seriālu "Atsprādzējiet jostas"

Jauns.lv

Nākamnedēļ Rīgā sāksies filmēšanas darbi Krievijas astoņu sēriju seriālam "Atsprādzējiet jostas".

Kā informē filmu studijas "Boheme International" pārstāve Ingrīda Nagle, studija "Boheme International" sadarbībā ar Krievijas kompāniju "Forte Fortsissimo Films" pēc Krievijas producentu grupas "Russian World Studios" pasūtījuma ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā nodrošinās filmēšanas darbus jaunā Krievijas seriāla "Atsprādzējiet jostas" sēriju tapšanā.

Seriāls top pēc Katerīnas Kiričenko romāna motīviem. Filmas režisore ir Olga Perunovska, bet operators ir Igors Koževņikovs. Seriāla galvenās lomas atveidos pazīstamie Krievijas aktieri Jekaterina Redņikova un Marats Bašarovs. Seriālā dažādas lomas atveidos arī vairāki zināmi latviešu aktieri, kuru vidū ir arī Gundars Āboliņš, Dita Lūriņa un citi.

Krievijas aktrise Redņikova latviešu skatītājiem zināma no tādām filmām kā "Arhangeļska" un "Tas kurš nodzēš gaismu", savukārt Bašarovs, kurš ir viens no talantīgākajiem Krievijas aktieriem, piedalījies filmā "Sibīrijas bārddzinis".

Seriāla sižeta pamatā ir spraigs un aizraujošs stāsts par kādu meiteni Kseniju, kura pametusi dzimteni, lai glābtu savus tuviniekus. Ksenija jau piecpadsmit gadus dzīvo Holandē. Pēdējie notikumi dzimtenē un īpaši jaunā klienta vārds, kurš vēlas sadarboties ar Ksenijas firmu, liek viņai pieņemt lēmumu doties uz dzimteni. Klients Maksims patiesi ir viņas jaunības dienu mīlestība, un viņu jūtas nebūt nav apdzisušas, bet ienaidnieki, izrādās, arī ir dzīvi.

Ksenija savā dzimtenē ierodas nelaikā, iekļūst nežēlīgā spēlē par varu un naudu. Viņa ir spiesta atcerēties 15 gadus vecus notikumus. Glābjot savu un Maksima bērna dzīvību, viņa kļūst par bēgli un dzīvu mērķi. Attapība, drosme un izdoma Ksenijai palīdz satikt draugus.

Seriāls "Atsprādzējiet jostas" ir jau trešais filmu studijas "Boheme International" veiksmīgi realizētais projekts gada laikā Latvijā. Iepriekš filmu studija producēja mākslas filmu "Rožu ieleja" un seriālu "Apgabala drāmas teātris".

Jaunā Krievijas seriāla filmēšanas darbi Rīgā sāksies 16.augustā Pārdaugavā pie "Ostas skatiem".

LETA