Foto: Postījumi, ko vētra naktī nodarīja "Tallink" prāmim. Pasažieris: "Omulīgi nebija!"
Nokrita viss, kas varēja nokrist.
Sabiedrība
2017. gada 12. janvāris, 15:27

Foto: Postījumi, ko vētra naktī nodarīja "Tallink" prāmim. Pasažieris: "Omulīgi nebija!"

Jauns.lv

(Ziņa papildināta plkst.15:58) Pasažieris, kas šonakt atradās uz operatora "Tallink Group" prāmja "Isabelle" maršrutā Rīga-Stokholma, publicējis vairākus attēlus no postījumiem uz klāja. Tāpat viņš portālam Kasjauns.lv pastāsta, ka panikas uz kuģa neesot bijis, taču sajūtas bija neomulīgas.

Pasažieris, kurš šobrīd jau ir Stokholmā, stāsta, ka naktī, kad prāmi skāra vētra, kajītē bijis viens. Pagulēt neesot bijis iespējams, turklāt kļuva visai neomulīgi, tāpēc viņš devās uz augšējiem klājiem, kur pamanījis pamatīgus postījumus. Tiesa gan, pasažieru vidū panikas neesot bijis - "daži bija norūpējušies, daži smējās, daži lūkoja pēc nākamā vīna" - tā situāciju apraksta aculiecinieks.

Pie saviem publicētajiem attēliem viņš norāda: "Prāmī Rīga-Stokholma ("Isabelle") pagulēt neizdevās. Pats galvenais, ka visi sveiki un veseli. Viss, kas uz kuģa varēja nokrist, nokrita, sasistās, izlija."

Šonakt vētrā cietis arī prāmis "Romantika", kurš brauca pretējā virzienā - no Stokholmas uz Rīgu. Uzņēmumā informē, ka incidenta dēļ prāmis Rīgā ienāks ar krietnu nokavēšanos, ap plkst.22, savukārt jau plkst.24 atkal dosies reisā uz Zviedrijas galvaspilsētu.

Plānots, ka rīt, 13.janvārī, kuģis galamērķī ieradīsies ap plkst.16 pēc Zviedrijas laika jeb plkst.17 pēc Latvijas laika. Plānots, ka atpakaļ uz Rīgu tas dosies paredzētajā laikā vai ar nelielu nokavēšanos, skaidro uzņēmumā.

Uzņēmumā skaidro, ka patlaban kuģis ar atbilstošu un drošu kuģošanas ātrumu turpina ceļu uz Rīgu. 

"Tallink Grupp" patlaban informē pasažierus, kuriem ir biļetes uz attiecīgo reisu, un tie var izvēlēties - doties uz Stokholmu, ceļojumu pārcelt vai ceļojumu atcelt. Kuģis ceļā uz Stokholmu pavadīs ierastās 17 stundas un Zviedrijas galvaspilsētā ieradīsies plkst.17 pēc Latvijas laika. Savukārt izbraukšana no Stokholmas iespēju robežās jau plānota pēc saraksta, iespējama gan neliela kavēšanās.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka bojātais kuģa iluminators patlaban ir nosegts un aizklāts - došanās uz Stokholmu esot droša.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka šonakt vētra radījusi bojājumus prāmja "Romantika" radara antenai un priekšējam iluminatoram. Incidents noticis plkst.3.40, kad vētrā tika nolauzta antena, kura lidojumā skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to.

"Bojātais kuģa iluminators atrodas kuģa priekšgalā "Tango" bāra telpā uz sestā klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu. Ūdens pavisam nedaudz skāra arī atsevišķas kajītes uz piektā klāja, un pasažieriem nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes. Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai," skaidroja kompānijā, piebilstot, ka situācija pilnībā tiek kontrolēta, un vētras bojājumu skartā zona ir nepārtrauktā kuģa komandas stingrā uzraudzībā.

"Tallink" pārstāvji arī norādīja, ka negadījuma iemesls tiks izmeklēts.

Kasjauns.lv/Foto: LETA/Foto: LETA, Inta Mengiša, Dina Ikauniece, Postimees/LETA/Scanpix, ekrānuzņēmums no Instagram