112
2011. gada 28. augusts, 16:24

Vakar pieci cilvēki pēc čūsku kodieniem nogādāti slimnīcā

Jauns.lv

Vakar pieci cilvēki no dažādiem Latvijas reģioniem pēc čūsku kodieniem ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) starpniecību nogādāti slimnīcā, liecina NMPD pārstāves Lauras Ševčenko sniegtā informācija.

Vidzemē čūska iekodusi 18 gadus vecai sievietei, Latgalē odze mājas pagalmā sakodusi plaukstā 30 gadus vecu vīrieti, 38 gadu vecu vīrieti mežā sakodusi nezināma čūska, 45 gadu vecu vīrieti pēdā sakodusi odze, bet Pierīgā čūska iekodusi 38 gadus vecai sievietei.

Mediķi vērš uzmanību arī uz kādu gadījumu Vidzemē, kur trīs gadus vecs puisītis guvis termiskus apdegumus, iesēžoties traukā ar karstu virumu. Kā liecina NMPD informācija, mamma vārījusi sēnes un nolikusi katlu ar verdošo ūdeni uz grīdas, un puisītis tajā iesēdies. Kā teica Ševčenko, ik pa laikam gadās šādi gadījumi, tādēļ mediķi atgādina nelikt šādus traukus ar karstu saturu uz grīdas. Puisītis Vidzemē guvis apdegumus muguras lejasdaļā, cietuši arī augšstilbi un apakšstilbi. Viņš nogādāts slimnīcā.

Notikuši arī vairāki satiksmes negadījumi. Zemgalē, braucot ar automašīnu, avarējis 30 gadus vecs vīrietis, kurš ar kakla ievainojumiem nogādāts slimnīcā. 68 gadus vecu velosipēdistu savukārt notriecis auto. Viņš guvis pleca un augšdelma lūzumus un nogādāts slimnīcā. Grāvī iebraucis 37 gadus vecs vīrietis, kurš guvis ribu lūzumus, krūšu kurvja sasitumus un arī nogādāts slimnīcā.

Uz šosejas Rīga-Liepāja notikusi divu automašīnu sadursme. No trīs cilvēkiem divi atteikušies no palīdzības, bet 26 gadus vecs vīrietis ar apakšdelma traumu nogādāts slimnīcā.

Latgalē ar skūteri avarējis 35 gadus vecs vīrietis, kurš bijis alkohola reibumā. Viņam ievainots vēders un iespējami iekšējo orgānu bojājumi.

Vēl fiksēts gadījums, kad ar motociklu avarējis 67 gadus vecs vīrietis, kurš guvis sistas brūces sejā. Viņš nogādāts slimnīcā.

Mediķi arī slimnīcā nogādāja 31 gadu vecu kaitbordistu, kurš aptuveni divas stundas bija atradies ūdenī. Viņam konstatēta ķermeņa atdzišana.

Ševčenko informēja arī par kādu suņa sakostu 19 gadus vecu vīrieti, kurš bijis alkohola reibumā. Vīrietis sakosts abos apakšdelmos un augšdelmos un nogādāts slimnīcā. Vēl slimnīcā nonākusi vienu gadu un vienu mēnesi veca meitenīte, kas aizrijusies ar monētu. Viņa nogādātā slimnīcā ar svešķermeni gremošanas traktā.

Vakar kopumā saņemti 1313 izsaukumi.

LETA