112
2011. gada 22. septembris, 15:28

Divi Gruzijas pilsoņi izbēg no "Muceniekiem" un bez dokumentiem mēģina nokļūt Zviedrijā

Jauns.lv

Robežsargi trešdien aizturējuši divus Gruzijas pilsoņus, kuri dienu iepriekš bija patvaļīgi atstājuši patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki" un mēģināja ar svešām prāmja iekāpšanas kartēm nokļūt Zviedrijā.

Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone pavēstīja, ka trešdienas pēcpusdienā, veicot ar prāmi uz Stokholmu izceļojošo pasažieru profilēšanu, robežsargi Rīgas pasažieru ostā aizturējuši divus Gruzijas pilsoņus bez ceļošanas dokumentiem. Noskaidrojies, ka abi vīrieši iepriekš bija lūguši patvērumu Latvijā, bet otrdien patvaļīgi atstājuši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru Muciniekos un, izmantojot Rīgas–Stokholmas prāmja iekāpšanas kartes ar svešu personu vārdiem, mēģināja nokļūt Zviedrijā.

Valsts robežsardzes amatpersonām ir pamats uzskatīt, ka abi patvēruma meklētāji cenšas ļaunprātīgi izmantot patvēruma procedūru, tāpēc abi Gruzijas pilsoņi aizturēti un ievietoti Rīgas pārvaldes Tirdzniecības ostas Robežkontroles punkta pagaidu aizturēšanas telpā.

BNS

Tēmas