112
2011. gada 29. septembris, 12:16

Jelgavā remontdarbu laikā plīsis gāzesvads; evakuēti 20 cilvēki

Jauns.lv

Šodien pēc plkst.11 Jelgavā, Raiņa ielā, veicot remontdarbus, plīsis gāzesvads, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Pēc avārijas no blakus esošās piecstāvu mājas evakuēti aptuveni 20 cilvēki.

Notikuma vietā patlaban strādā gāzes dienesta speciālisti, Valsts policija, kā arī VUGD darbinieki.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes Jelgavas daļas komandieris Artūrs Hroļenko, negadījuma vietā konstatēta gāzes noplūde.

Viņš pastāstīja, ka evakuēti iedzīvotāji no tuvējā daudzstāvu nama Raiņa ielā 3, savukārt LLU baseins Raiņa ielas sākumā, pēc speciālistu domām, nav apdraudēts. Minētajā vietā strādā AS "Latvijas Gāze" un VUGD darbinieki. Uz notikuma vietu bija izbraukušas divas VUGD komandas, notikuma vietā novēroja aģentūra LETA.

Hroļenko pastāstīja, ka "Latvijas Gāzes" darbiniekiem esot grūtības operatīvi noslēgt gāzes vadu.

Policija slēgusi satiksmi Akadēmijas ielas posmā ap krustojumu ar Raiņa ielu, kas, ņemot vērā rakšanas darbus daudzās Jelgavas centra ielās, apgrūtina satiksmi pilsētā virzienā no Lietuvas šosejas uz Lielo ielu. Kā alternatīvas autovadītāji izmanto Katoļu ielu, Mātera ielu un Pētera ielu, taču tuvējā Katoļu iela ir tā noslogota, ka tajā izveidojies sastrēgums, novēroja LETA.

AS "Latvijas Gāze" preses sekretārs Vinsents Makaris pastāstīja, ka gāzes vads, iespējams, pārrauts rakšanas darbu gaitā, avārijas dienests strādā, lai novērstu gāzes noplūdi, un avārijas cēloņi tiek noskaidroti, bet detalizētu informāciju sniegšot vēlāk.

Šis šonedēļ ir jau otrais gadījums Jelgavā, kad rakšanas darbos pārrauj gāzes vadu, informēja Hroļenko. Līdzīgs izsaukums VUGD un "Latvijas Gāzei" bijis 26. septembrī, kad rakšanas darbos Vidus un Lāču ielas krustojumā tika bojāts vidējā spiediena gāzes vads. Gāzes vadu bija pārsitis ekskavators, un šī gāzes noplūde jau novērsta, taču ne visiem klientiem apkaimē uzreiz varēja atjaunot gāzes padevi.

Līdztekus citām ielām Jelgavā tiek īstenota Raiņa ielas rekonstrukcija paralēli ar Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu "Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā, II kārta", kura kopējās plānotās izmaksas ir 13 435 060 latu ar PVN, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 85% apjomā - 11 419 800 latu.

Šā gada jūlija sākumā Jelgavas domes priekšsēdētājs projekta "Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana" ietvaros parakstīja līgumu ar SIA "Tilts" par J.Čakstes bulvāra pirmās kārtas rekonstrukciju par kopējo līgumcenu 6 198 134 latu apmērā (ar PVN).

Projekta laikā tiks veikta Raiņa ielas rekonstrukcija, J.Čakstes bulvāra rekonstrukcija gar Driksas upes krastu, Pilssalas ielas un Lielās ielas rekonstrukcija posmā no Dambja ielas līdz J.Čakstes bulvārim. Pilsētā būs izbūvēti vairāki jauni lietus ūdens kanalizācijas kolektori, rekonstruētas ielu brauktuves un ietves, gar brauktuves malām izbūvētas autostāvvietas īslaicīgai automašīnu novietošanai u.c. Būvniecības laikā taps gājēju tilts pār Driksas upi uz Pasta salu.

LETA