112
2011. gada 26. oktobris, 14:52

21 gadu vecs vīrietis mēģina piekukuļot Rīgas ceļu policistus

Jauns.lv

Vakar Rīgā aizturēts kāds 21 gadu vecs vīrietis, kurš mēģināja piekukuļot ceļu policistus. Vīrietis ar savu auto bija pārvietojies pa sabiedriskā transporta joslu un, vēloties izvairīties no administratīvās atbildības, policistiem mēģināja dot kukuli.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka vakar plkst.18.15 ceļu policisti apturēja automašīnas "Volvo S40" vadītāju, kurš ar savu auto pārvietojās pa sabiedriskā transporta joslu. Automašīnas vadītājs vēlējās izvairīties no administratīvā soda, tādēļ policistam deva kukuli, taču likumsargs kukuli nepieņēma un aizturēja ātruma pārkāpēju.

No šā gada aprīļa šis ir jau 12.gadījums, kad Rīgas reģionā sākts kriminālprocess par kukuļa došanu policistam. Divi no šogad sāktajiem kriminālprocesiem jau nodoti prokuratūrām kriminālvajāšanas sākšanai.

RRP atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kuri ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kuri dod kukuļus, kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma.

LETA

Tēmas