Kultūra
2011. gada 30. oktobris, 23:30

Kapela "Bumerangs" ar diviem koncertiem svinēs 25 gadu jubileju

Jauns.lv

Pilsētas kapelai "Bumerangs" no Valkas šogad aprit 25 gadi, un šo jubileju "Bumerangs" atzīmēs ar diviem pasākumiem - koncertiem un ballēm "Iet vilciens no Rīgas uz Valku" Rīgā 1.decembrī un Valkā 2.decembrī, informēja kapelas vadītājs Vents Armands Krauklis.

1986.gada vasarā nejaušības dēļ kopā sanākušie Valkas muzikanti nākamajos gados piedzīvoja tādu popularitāti, par kādu daudzi atzītāki mūziķi var tikai sapņot, informēja Krauklis.

""Bumeranga" koncertu apmeklētības rekordus pirmsatmodas un atmodas laikā, kā arī 90.gadu vidū pārspēt spēja vien "Čikāgas piecīši" savā pirmajā Latvijas tūrē un "Prāta vētra" gadus desmit vēlāk," informēja Krauklis.

Kapelas "Bumerangs" 25 gadu jubilejas koncerti notiks ceturtdien,1.decembrī, plkst.21 klubā "Četri balti krekli" Rīgā un piektdien, 2.decembrī, plkst.20 Valkas kultūras namā.

"Koncertos varēs dzirdēt gan jaunas, gan vecas "Bumeranga" dziesmas, atmiņas, videokolāžas un, protams, uzstāsies arī īpašie viesi - grupa "Bruģis" no Madonas, jo "Bruģa" studijā daļēji tapa "Bumeranga" pēdējais albums," sacīja Krauklis.

Viņš piebilda, ka šajos koncertos vēl varēs piedzīvot interesantu atkalapvienošanos - pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma savā pirmajā - visspēcīgākajā sastāvā uzstāsies grupa "AAA" - Agris Krūms, kurš vēlāk sāka solo karjeru deju mūzikas žanrā ar skatuves vārdu "Vinnijs", un Andris Niklavičs. Ar "Bumerangu" grupu "AAA" saista visciešākās saites, jo kopā spēlēts un dzīvots vairākās garās koncerttūrēs, piebilda Krauklis.

Vilciens Rīga-Valka. Muzicē kapela "Bumerangs"

LETA