Politika
2011. gada 17. novembris, 12:13

NATO ģenerālsekretārs vēlētos būt Latvijā un svinēt neatkarības dienu

Jauns.lv

NATO ģenerālsekretārs Anders Fogs Rasmusens vēlētos būt Latvijā un svinēt neatkarības dienu.

Rasmusens šodien uzsvēris, ka viņš bija patiesi cerējis uz savu braucienu uz Baltiju, lai svinētu Latvijas neatkarības dienu un apmeklētu Igauniju un Lietuvu, taču "diemžēl mana lauztā roka neļauj" šodien un tuvākajās dienās atrasties Baltijas valstīs.

Savā ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" Rasmusens norāda, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, arī Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips sporta incidentā ir lauzis plecu. "Es jūtu viņa sāpes un vēlu viņam ātru izveseļošanos," uzsver NATO ģenerālsekretārs.

NATO ģenerālsekretārs norāda, ka NATO darbībā Igaunijai, Latvijai un Lietuvai katrai ir nozīmīga loma operācijās un Baltijas valstis ir līderi organizācijas politiskajās diskusijās, kur tās izvirza interesantus un jaunus jautājumus un perspektīvas. "Baltijas valstis var būt nelielas, bet tās ir kā pierādījumi, ka lielas lietas var panākt, strādājot kopā. Es patiesi vēlos, kaut varētu būt kopā ar jums šodien," akcentē NATO ģenerālsekretārs.

Kā ziņots, NATO ģenerālsekretāra Rasmusena vizīte Latvijā 18.novembrī, kā arī vizīte Lietuvā un Igaunijā ir atcelta viņa gūtās traumas dēļ.

Ģenerālsekretārs pagājušās nedēļas nogalē brauca ar velosipēdu un salauza roku, tāpēc viņam ir nepieciešams vairākas dienas atturēties no darba birojā. Viņa pienākumus tikmēr pildīs Rasmusena vietnieks, kā tas šādos gadījumos ir ierasts, informēja NATO publiskās diplomātijas nodaļā.

Jaunais datums vizītei Baltijas valstīs tikšot noteikts savlaicīgi, iepriekš norādīja NATO pārstāvis.

LETA