Sabiedrība
2011. gada 21. novembris, 04:52

Ēģiptes vēstnieks diskusijā Rīgā vēstīs par situāciju Ziemeļāfrikā

Jauns.lv

Rīgā trešdien, 23.novembrī, notiks diskusija par revolūcijām Ēģiptē un Ziemeļāfrikā, kurā piedalīsies arī Ēģiptes vēstnieks Baltijas valstīs Muhammads Usāms Tāhs al Magdūbs (Mohamed Osama Taha Elmagdoub), informē Latvijas Transatlantiskajā organizācijā.

Diskusija būs veltīta tēmai "Revolūcijas Ēģiptē un Ziemeļāfrikā un sociālo mediju ietekme uz politiskajiem režīmiem".

Tikšanās laikā Ēģiptes vēstnieks informēs par aktuālākajiem notikumiem ne tikai Ēģiptē, bet arī visā reģionā un sniegs ieskatu tajā, kādas ir bijušas sekas revolūcijām, kas šogad aizsākās Ziemeļāfrikā. Sīkāk paredzēts pārrunāt arī jautājumu, cik lielā mērā sociālie mediji var veicināt politiskas reformas nedemokrātiskos režīmos.

Vēstnieks runās arī par demokrātijas veidošanas procesiem, kas pašlaik notiek Ēģiptē, kā arī aicinās klātesošos diskutēt par Ēģiptes un visa reģiona turpmāko attīstību.

Pēc diskusijas dalībnieki un vēstnieks tiks aicināti uzkavēties neformālām sarunām pie kafijas tases un nelielām uzkodām.

Diskusijā ar Ēģiptes vēstnieku Zviedrijā aicināti piedalīties visi interesenti, iepriekš piesakoties pa tālruni 29328918 vai nosūtot vēstuli uz e-pastu elina@lato.lv līdz 23.novembrim.

Diskusija notiks "Radisson Blu Hotel Latvija".

BNS