Politika

Andris Bērziņš un Vīķe-Freiberga apmeklēs Čehijas eksprezidenta Havela bēres

Jauns.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš piektdien apmeklēs bijušā Čehijas prezidenta Vāclava Havela bēres Prāgā, informēja prezidenta Preses dienestā.

Andris Bērziņš un Vīķe-Freiberga apmeklēs Čehijas ...

Havela bēres apmeklēs arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura no Havela dzīvesbiedres saņēmusi aicinājumu apmeklēt atvadu ceremoniju klātienē, informēja bijušās prezidentes preses sekretāre Daina Lasmane.

Gaidāms, ka uz Havela bērēm ieradīsies daudzi augsta ranga ārvalstu viesi, piemēram, ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone ar vīru bijušo ASV prezidentu Bilu Klintonu, kas kopā ar Havelu 1994.gadā Prāgas džeza klubā spēlēja saksofonu. Ieradīsies arī Polijas disidents un bijušais prezidents Lehs Valensa, kā arī Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Austrijas, Slovēnijas, Gruzijas, Polijas un Slovākijas prezidenti.

Havels mira svētdien 75 gadu vecumā. Triju dienu sēras Čehijā tiks izsludinātas trešdien. No viņa jau atvadījušies tūkstošiem Čehijas iedzīvotāju.

Bēru ceremonija un mise piektdien norisināsies Prāgas Svētā Vita katedrālē. Havela mirstīgās atliekas tiks kremētas, jo tā vēlas viņa ģimene.

BNS