"Eirodziesmas 2012" pirmo pusfinālu vadīs Kristīne Virsnīte un Valters Frīdenbergs
Kultūra
2012. gada 4. janvāris, 18:22

"Eirodziesmas 2012" pirmo pusfinālu vadīs Kristīne Virsnīte un Valters Frīdenbergs

Jauns.lv

Sestdien, 7.janvārī, Latvijas Televīzijas 1.kanālā plkst.21.20 pirmo reizi tiešraidē būs skatāms Eirovīzijas Nacionālās atlases jeb "Eirodziesmas 2012" pirmais pusfināls, kuru vadīs Kristīne Virsnīte un Valters Frīdenbergs.

Pirmajā pusfinālā tiks noskaidrotas pirmās piecas dziesmas, kas turpinās cīņu Ventspilī notiekošajā finālā.

Gan pirmajā pusfinālā, gan arī pēc nedēļas notiekošajā otrajā pusfinālā piecas labākās dziesmas tiks noskaidrotas balsošanas rezultātā. Balsot varēs gan televīzijas skatītāji, gan žūrija desmit cilvēku sastāvā. Žūrijas sastāvs katrā pusfinālā būs atšķirīgs. Piecas finālā iekļuvušās dziesmas noteiks skatītāju un žūrijas kopvērtējums.

Skatītāju balsošana par tīkamāko dziesmu sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas, un balsošanai tiks atvēlētas 15 minūtes. Nobalsot varēs gan telefoniski, gan īsziņu veidā, kā arī būs iespējams nobalsot ar "triecienīsziņu" palīdzību, kas nozīmēs ar vienu reizi nosūtīt piecas balsis. Zvanu un īsziņu skaits no viena numura būs ierobežots.

Pirmajā pusfinālā sacentīsies dziesma "Dancer", kuru izpilda Atis Ieviņš, dziesma "Mīlestības nevar būt par daudz", kur izpilda Nikolajs Puzikovs", dziesma "No Limits To Dream", kuru izpilda dziedātāja Maia, un dziesma "I Want You Back", kuru izpilda Samanta Tīna un Dāvids Kalandija.

Televīzijas skatītājiem būs iespēja vērtēt arī dueta "Angelina & Alisa May" izpildīto dziesmu "Rollin’ Up", Lauras Bicānes un Romāna Sladža izpildīto dziesmu "Freakin’ Out", Andra Ābelītes izpildīto dziesmu "Celebration", Rūtas Dūdumas dziesmu "My World" un grupas "PeR" izpildīto dziesmu "Disco Superfly".

Eirovīzijas Nacionālās atlases otrais pusfināls tiešraidē no "NA" studijas risināsies sestdien, 14.janvārī, plkst.21.20, un to vadīs Jolanta Strikaite un Frīdenbergs.

"Eirodziesma 2012" fināls notiks 18.februārī Ventspils teātra namā "Jūras vārti", kas tiešraidē būs skatāms LTV 1.kanālā. Arī finālā un superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums.

Eirovīzijas starptautiskais fināls no 22.maija līdz 26.maijam nākamgad norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

LETA/Fotono izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva