Sabiedrība
2012. gada 23. janvāris, 12:51

Rīgā slēgs Mazo Bezdelīgu ielu; sabiedriskā transporta maršrutos gaidāmas izmaiņas

Jauns.lv

Līdz ar Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielu satiksmes mezgla rekonstrukcijas darbiem no sestdienas, 28. janvāra, Rīgā tiks slēgta Mazā Bezdelīgu iela un tiks veiktas izmaiņas 9.trolejbusa, 22., 32., 35. un 43. autobusa, kā arī 242. minibusa maršrutā.

Kā ziņots, pērn novembrī Daugavas kreisajā krastā pie Vanšu tilta sākti būvdarbi. Līdz šim izbūvētas brauktuvju un ietvju gultnes, ieguldītas jaunas apakšzemes komunikācijas un patlaban būvdarbi noris pie estakāžu balsta būves. Projekta kopējās izmaksas ir 21 miljons latu, no kuriem līdz šim būvnieki apguvuši ap 600 000 latu, taču satiksmes traucējumi vēl nav bijuši. "Lai varētu turpināt būvdarbus un veikt inženierkomunikāciju izbūvi sešu metru dziļumā, nepieciešams slēgt Mazo Bezdelīgu ielu," šodien skaidroja pilnsabiedrības "ACB un tilti" tehniskais direktors Dzintars Pommers.

Autovadītāji aicināti izmantot apbraucamo ceļu un virzienā no Uzvaras bulvāra uz Kalnciema ielu braukt pa Daugavgrīvas ielu līdz krustojumam ar Krēslas ielu un apgriezties braukšanai pretējā virzienā pa Daugavgrīvas ielu, braucot tālāk līdz krustojumam ar Valdemāra ielu. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods uzsvēra - lai palielinātu satiksmes caurlaidību, autovadītājiem tiks pagarināts luksofora zaļais signāls Daugavgrīvas un Bezdelīgu ielu krustojumā.

Iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tāpat jārēķinās ar izmaiņām sabiedriskā transporta kustībā. 9. maršruta trolejbusi uz Iļģuciemu pa maršrutu kursēs līdz Raņķa dambim un tad metīs loku zem Vanšu tilta, nogriežoties pa labi pār Zundas kanāla tiltu, tālāk pa Zundas krastmalu, līdz pieslēgumam pie Krišjāņa Valdemāra ielas, pa apgriešanās vietu zem Vanšu tilta, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk atgriezīsies maršrutā. 9.trolejbuss kursēs gar pieturvietu "Preses nams", taču tajā neapstāties, lai nemaldinātu pasažierus, jo attiecīgā pieturvieta paredzēta uz pilsētas centru braucošajiem maršrutiem. Trolejbuss apstāsies pieturvietā "Ķīpsala" virzienā uz Pārdaugavu. Ņemot vērā izmaiņas maršrutā, tiks veiktas arī izmaiņas attiecīgā maršruta kustības sarakstā darba dienām un brīvdienām.

Savukārt 22., 32., 35., 43. maršruta autobusi virzienā no pilsētas centra pa maršrutu kursēs līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Slokas ielu, Kalnciema ielu un tālāk pa maršrutu. Attiecīgajiem maršrutiem tiks slēgta pieturvieta "Kalnciema iela" ārpilsētas virzienā, kas izvietota Raņķa dambī. Ņemot vērā veiktās izmaiņas, ārpilsētas virzienā tiks ieviestas jaunas pieturvietas, kurās pietur 54.maršruta autobusi - "Aleksandra Grīna bulvāris", "Nometņu iela" un "Kalnciema iela", kas izvietotas Slokas ielā. Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" direktors Leons Bemhens norādīja, ka tādējādi sabiedriskais transports arī kļūs pieejamāks Āgenskalna iedzīvotājiem.

Savukārt 242. maršruta maršruta taksometri no pilsētas centra pa maršrutu kursēs līdz Raņķa dambim, tālāk pa Krēslas ielu, Daugavgrīvas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, kur turpinās ceļu pa ierasto maršrutu.

Projektu plānots realizēt līdz 2013. gada beigām un autovadītājiem jāņem vērā, ka būvniecības laikā Daugavas kreisajā krastā pie Vanšu tilta būs apgrūtināta satiksme. Nākamās izmaiņas satiksmes organizācijā gaidāmas šā gada vasarā - jūnijā vai jūlijā tiks izbūvētas jaunas ielas gar kanālmalu un satiksmei tiks slēgta Daugavgrīvas iela.

Projekta izbūves kopējās izmaksas ir 21 miljons latu, ieskaitot Pievienoto vērtības nodokli. No tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 1,5 miljoni latu, neliela daļa ir valsts finansējums, bet pārējie ir Rīgas domes līdzekļi, tajā skaitā SIA "Rīgas akropole" dāvinājums 4,2 miljonu latu.

LETA