Kultūra
2012. gada 19. februāris, 14:46

Pēc rezonanses interneta portālos Kots pieļauj aptauju par Latvijas sekmēm Eirovīzijā

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots pieļauj veikt skatītāju aptauju, vai Latvijai ir jāpiedalās starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

"Eirovīzijas veidotājiem jau tagad ir bail. Ir iedzītas bailes. Ja kaut kas ne tā notiks, iedomājieties visus tos interneta komentārus. Kāpēc latvieši uzskata, ka Eirovīzijā vienmēr jābūt pirmajā vietā? Man tā nav," sarunā ar aģentūru BNS uzsvēra Kots.

Tomēr vienlaicīgi viņš atzina, ka, par spīti kritiskajiem komentāriem internetā, reitingi Eirovīzijas pārraidēm ir augsti. Latvija varētu atteikties no dalības Eirovīzijā, ja skatītājs ar televīzijas pulti pateiks, ka to vairs nevēlas, pārslēdzot kanālu un Eirovīziju neskatoties.

"Ar Eirovīziju ir tā, kā ar žurnālu "Privātā Dzīve". Kad prasa, vai lasi un skaties, jādomā, vai drīkst teikt, ka jā vai tomēr labāk ‒ nē. Reitingi rāda, ka liela daļa skatās un ir milzīga interese. Ja tā nebūtu, mēs naudu tērētu citur. Varbūt pēc šīs Eirovīzijas ir jātaisa sabiedriska apspriede – būt vai nebūt 2013.gadā Eirovīzijai? Ja pēc šī fināla emocijas arī būs līdzīgas un notiks diskusijas, kamdēļ piedalīties, tad, jā, taisām elektronisko aptauju, tādu kā referendumu, par Eirovīziju bez lieliem līdzekļiem, netērējot lielu naudu," pastāstīja sabiedriskās televīzijas vadītājs.

Kopējais Eirovīzijas projekts izmaksā 120‒130 tūkstošus latu, un pusi no tā sedz partneris – Ventspils dome.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā noskaidrojās, ka Latviju Eirovīzijā, kas šogad notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, pārstāvēs dziedātāja Anmary ar kompozīciju "Beautiful Song".

Latvija starptautiskajā Eirovīzijā startēs pirmajā pusfinālā 22.maijā. Latvijai būs jāsacenšas ar Melnkalnes, Islandes, Rumānijas, Albānijas, Beļģijas, Šveices, Somijas, Grieķijas, Moldovas, Kipras, Austrijas, Dānija, Krievija, Sanmarīno, Izraēlas, Īrijas un Ungārijas dziesmām. Finālā iekļūs tikai desmit valstu pārstāvji. Lielais fināls gaidāms 26.maijā.


BNS