Kultūra
2012. gada 26. februāris, 04:51

Jelgavā atklās fotogrāfa Jura Bērziņa-Soma izstādi par sportu

Jauns.lv

Jelgavā Olimpiskajā sporta centrā 29.februārī atklās Jura Bērziņa – Soma ceļojošo foto izstādi "Sports. Atšķirīgi un līdzīgi", informēja projekta menedžere Liene Ķēniņa.

50 autora fotogrāfijas – bagātas ar emocijām, kur katrai ir savs dzīvesstāsts apstādināts vienā kadrā. Fotoizstādē atainoti gan olimpiskie sportisti, gan paralimpiskie sportisti. Fotogrāfijas tapušas vairāku gadu garumā, fotografējot sportistus dažādās sacensībās Latvijā un ārpus tās. Fotogrāfa mērķis ir caur fotogrāfijām popularizēt olimpisko un paralimpisko sportistu atšķirību un līdzību.

"Sports – tas nav tikai olimpiskais čempions vai medaļnieks, rekordists. Bērnu pirmie skrējieni, sirmās kundzes pievarētie kilometri, riteņbraucēju brīvdienu azarts, sports cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Šajā fotoizstādē centos parādīt visu to dinamisma, emociju, kustību prieku, bez kuras nav iedomājama mūsu sportiskā dzīve," izteicies Juris Bērziņš – Soms.

Jura Bērziņa-Soma (1950) fotogrāfiju sērija tapusi laika posmā no 2006. līdz 2012.gadam. Fotografēt sportu izstādes autors aizsācis 1968. gadā, kad pats bijis Latvijā pazīstams vieglatlēts.

Fotogrāfijās būs redzams arī svarcēlājs Viktors Šcerbatihs, šķēpmetēji Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals un Zigismunds Sirmais, skeletonists Martins Dukurs, Stenlija kausa ieguvējs, hokejists Sandis Ozoliņš un vēl daudzi citi. Šī fotoizstāde ir kā ievads lielākai izstādei, kas taps pēc Londonas Paralimpiskajās spēlēs tapušajiem kadriem.

Zemgales Olimpiskajā sporta centrā izstādi atklās 29.februārī un to varēs aplūkot līdz 1.aprīlim.

BNS