Bērnu svētki Pārgaujas novadā
Novadu ziņas

Bērnu svētki Pārgaujas novadā

Jauns.lv

Kuplā bērnu pulkā un nemitīgās čalās Auciemmuižā aizritēja ikgadējie Bērnu svētki, kuros godināja Pārgaujas novada 2011. gadā dzimušos mazuļus un viņu vecākus. Bērnu svētki ir tradīcija, kas, Pārgaujas novadam izveidojoties, pārņemta no Straupes pagasta.

Bērnu svētki Pārgaujas novadā...
Pērn Pārgaujas novadā dzimuši 39 bērni, kuri tikko tika godināja novada Bērnu svētkos Auciemmuižā.
Pērn Pārgaujas novadā dzimuši 39 bērni, kuri tikko tika godināja novada Bērnu svētkos Auciemmuižā.

Kopā 2011. gadā Pārgaujas novadā dzimuši 39 bērni, no kuriem 36 deklarēti Pārgaujas novadā. „Šie novadam ir vieni no svarīgākajiem un nozīmīgākajiem svētkiem, jo šeit redzama mūsu nākotne, tas, ka mūs ir daudz,” novada iedzīvotājus uzrunāja domes priekšsēdētājs Hardijs Vents. „Visiem vēlu izturību, veselību, apkārtējo sapratni un iejūtību un izdošanos. Lai mazajiem ir ļoti labi vecāki, bet vecākiem - paši labākie bērniņi pasaulē.” Priekšsēdētājs izteica milzīgu pateicību vecākiem par viņu uzdrīkstēšanos, varēšanu un ieguldījumu, kas ir dots ne tikai novadam, bet arī valstij.

Salīdzinot ar 2010. gadu, piedzimušo puiku skaits ir vienāds – arī 2011.gadā dzimuši astoņpadsmit puikas. Savukārt piedzimušo meitenīšu skaits ir vairāk nekā divas reizes lielāks kā 2010.gadā. Skatoties pa pagastiem, Raiskuma pagasts izceļas ar puišu pārākumu, savukārt Straupes pagasts – meiteņu. Stalbē dzimušie puisīši un meitenītes ir vienādā skaitā.

Kā pastāstīja dzimtsarakstu nodaļas speciāliste Nellija Lapšāne: „Šogad vecāki bērniņiem devuši stiprus un skanīgus vārdus. Zēniem – Jānis, Kārlis, Harijs, Roberts, Rihards, Mārtiņš. Meitenēm – Marta, Madara, Auce, Katrīna. Doti arī modernāki vārdi, piemēram, Sannija, Sendija, Emija, Klinta, Dans, Daniels. Populārākais bērniņa vārds pagājušajā gadā bijis Patrīcija, kurš dots trijām novada meitenītēm.” Vairāki vecāki izvēlējušies bērniem piešķirt divus vārdus.

Arī šogad, jau kā tradīcija, katram dāvanā bija apsudrabota karotīte ar bērna vārdu un 2012. gada novada kalendārs. Klātesošos ar rotaļām un dziesmām izklaidēja sniega zaķis. Pēc aktīvās darbošanās, bērniņi un vecāki labprāt cienājās ar pīrādziņiem un torti.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto

Tēmas