Rīgas skolēnus izglītos par videi draudzīgu pārtiku
Rīgas domes pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar „Slow Food Rīga” turpina projekta 4CITIES4DEV: „Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: ”pārtikas kopienu” pieredze” īstenošanu, kuras laikā informēs un izglītos sabiedrību par pārtikas apgādes politiku un ilgtspējīgu attīstību, kā arī patērētāju lomu pieprasījuma veidošanā pēc kvalitatīvas pārtikas.
Kā Kasjauns.lv informēj Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, viena no projekta aktivitātēm ir izglītojošas lekcijas un diskusijas Rīgas skolās, kuras tiks aizsāktas 2. aprīlī plkst. 11:50 ar Rīgas Kultūras vidusskolas apmeklējumu. Ar projektu 4CITIES4DEV un „Slow Food” filozofiju iepazīstinās un diskusijas skolās vadīs „Slow Food Rīga” dibinātājs Mārtiņš Rītiņš un biedri: Dace Tomsone, Inga Kalniņa, Kaspars Vendelis. Skolēniem tiks demonstrēta arī filma par Kenijas Pokotas pelnu jogurta ražošanu.
Lekciju mērķis ir veicināt diskusijas un rosināt skolotājus un skolēnus pētīt un domāt par pārtiku, kas ir draudzīga apkārtējai videi un cieņas pilna pret pārtikas ražotājiem. Lekciju laikā tiks sniegta izglītojoša informācija par atbildīgu pieeju pārtikas iegādē, veselīgu dzīves veidu, Slow Food filozofiju un principiem. Skolēni un skolotāji tiks iepazīstināti ar Mananaras pārtikas kopienu, detalizētāk tiks stāstīts par tradicionāli audzētu vaniļu.
Projekta ietvaros paredzēts apmeklēt 20 Rīgas skolas.
Skolu pasākumi tiks organizēti Eiropas Savienības finansētā projektā 4CITIES4DEV: "Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: pārtikas kopienu pieredze" ietvaros. Rīga kopā ar vadošo partneri - Turīnu (Itālija), kā arī ar Tours (Francija), Bilbao (Spānija) un starptautisko organizāciju „Slow Food International” 2 gadu laikā izglītos savus iedzīvotājus par pārtikas bioloģisko daudzveidību un katra patērētāja ietekmi uz globāliem procesiem. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.
Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 160 157 EUR (113 567.33 LVL) lati, no tām Eiropas Savienība programmas EuropeAid finansējums ir 75% (85 175.50 LVL), savukārt Rīgas domes līdzfinansējums ir 25% (28 391.83 LVL). Projektu realizē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar biedrību „Slow Food Riga”.
Kasjauns.lv
Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību