Avīze: par četru ziediņu sabraukšanu dabas liegumā draud 12 tūkstošu naudas sods
Sabiedrība
2012. gada 17. aprīlī, 10:30

Avīze: par četru ziediņu sabraukšanu dabas liegumā draud 12 tūkstošu naudas sods

Jauns.lv

Par četru ziediņu – jūrmalas dedestiņu – sabraukšanu ar motociklu dabas lieguma teritorijā kādam ventspilniekam draud 12 tūkstošu latu naudas sods un pieci gadi aiz restēm.

Avīze: par četru ziediņu sabraukšanu dabas liegumā...
Inspektori konstatēja, ka vairāki motocikli braukā pa dabas liegumu, izpostot augsni un ekosistēmu.
Inspektori konstatēja, ka vairāki motocikli braukā pa dabas liegumu, izpostot augsni un ekosistēmu.

Tiesas priekšā pirmdien stājies 28 gadus vecs ventspilnieks, kaut arī kāpu izbraukāšanā ar motocikliem piedalījās pieci cilvēki. Pārējos policija vēl meklē, raksta "Neatkarīgā".

Apsūdzētais sevi par vainīgu atzīst daļēji. Dmitrijs nepiekrīt, ka viņam vienam būtu jāmaksā aprēķinātā 12 tūkstošu latu kaitējuma kompensācija.

Laikraksts atgādina, ka pārkāpums Ventspils novada piekrastē, dabas lieguma Ovīši teritorijā notika pagājušā gada septembrī. Valsts vides inspektori no tuvējā ciema iedzīvotājiem saņēma signālus, ka dabas lieguma teritorijā izbraukā kāpas.

Inspektori konstatēja, ka vairāku motociklu grupējums braukā pa priekškāpas virspusi, proti, nevis pa liedagu, bet pa augu segu, izpostot augsni un ekosistēmu.

"Neatkarīgā" raksta, ka teritorijas apsekošanā 6.septembra pēcpusdienā vides aizstāvji konstatēja, ka dabas lieguma teritorijā pa kāpu brauc pieci motocikli. Uz inspektora norādi apstāties motociklisti nereaģēja un devās Ventspils virzienā. Vēlāk pēc pēdām izsekots, ka viņi pa kāpu aizbraukuši līdz pat Ventspilij – vairāk nekā 20 kilometrus.

Tika nolemts lūgt Valsts policijas  palīdzību, kas konkrētā vietā motociklistus apstādinātu. Taču pārpratuma dēļ policijas patruļa pārkāpējus gaidīja nepareizā vietā. Tomēr, pateicoties inspektoru uzņemtajam video un fotogrāfijām, policijai vēlāk izdevās noskaidrot viena vaininieka personību, kuram inkriminēts 115. pants par īpaši aizsargājamo augu bojāšanu. Izmeklēšana vēl turpinās, lai notvertu pārējos.

Tēmas