Nedēļas vidū varētu sākt darboties uzstādītie 23 stacionārie fotoradari
Stacionārais fotoradars Murjāņos.
112

Nedēļas vidū varētu sākt darboties uzstādītie 23 stacionārie fotoradari

Jauns.lv

Šīs nedēļas vidū ‒ trešdien vai ceturtdien ‒ varētu sākt darboties līdz šim uzstādītie 23 stacionārie fotoradari, žurnālistiem pirmdien pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Nedēļas vidū varētu sākt darboties uzstādītie 23 s...
Oriģināls veids, kā novietot fotoradarus

Pēc viņa teiktā, par fotoradaru uzstādīšanu atbildīgais uzņēmums "Vitronic Baltica un partneri" policiju informējis par 23 uzstādītiem stacionāriem fotoradariem.

Tagad valsts policija triju darbdienu laikā oficiāli tos pieņems, un tikai tad tie sāks darboties. Tādējādi reāli uzstādītie fotoradari varētu sākt darboties trešdien vai ceturtdien, taču precīzu informāciju policija sola sniegt vēlāk.

Radaru darbošanās gan notiks tikai tad, ja to uzstādīšana atbildīs nepieciešamajām prasībām. Tie, kuri atbildīs prasībām, arī darbosies, norādīja Ķuzis.

"Triju darbdienu laikā praktiski mums būtu jātiek skaidrībā ar šiem 23 un pēc tam jānoslēdz vienošanās par fotoradaru izmantošanu. Tie, kuri atbildīs, varēs sākt darbību. Ja tie būs 22 radari, tad tie būs 22, ja tie būs 18, tad būs 18," paskaidroja Ķuzis.

Pirmdien policija paspējusi apsekot tikai pie trīs fotoradarus ‒ Rīgā, Brīvības ielā 363, Murjāņos un Kocēnu novadā, taču jau iepriekš minēts, ka tas nenozīmē, ka viņi jau darbojas. Turklāt vismaz vienā gadījumā nav izpildīta nepieciešamā prasība, proti, uzstādīta vadītājus brīdinošā zīme.

Ķuzis arī minēja, ka policijas iepriekš iegādātie rokas radari ikdienā netiek izmantoti. Tos izmanto tikai tad, ja paredzēta kāda speciāla operācija.

Jau vēstīts, ka "Vitronic Baltica un partneri" līdz 20.maijam bija jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 būtu ar mērierīcēm, bet atlikušie ‒ tukši ietvari.

Valsts policija tagad varēs turpināt jau sākto līguma laušanas procedūru un nosūtīs uzņēmumam otro paziņojumu par līguma saistību neizpildes sekām. Tad tiek paredzēts divu mēnešu termiņš trūkumu novēršanai, taču līgums paredz klāt vēl vienu mēnesi galīgo trūkumu novēršanai.

"Vitronic Baltica un partneri" 15 pārvietojamo fotoradaru uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet kopš 2008.gada Latvijā darbojas četri fotoradari, kurus savulaik iegādājās Valsts policija. Līdz ar to kopumā uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA, Valters Frēlihs