112

Atrastas kara laika mīnas; slēdz dzelzceļa satiksmi posmā Līgatne-Sigulda

Jauns.lv

Netālu no dzelzceļa atrastas kara laika mīnas dēļ otrdienas rītā ir slēgta vilcienu satiksme posmā Līgatne–Sigulda.

Atrastas kara laika mīnas; slēdz dzelzceļa satiksm...

Valsts policijā informēja, ka satiksme slēgta kopš plkst. 9.07. Sprādzienbīstamais priekšmets atrasts dzelzceļa līnijas 57. kilometrā.

3. Zemessardzes novada štāba sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Tamuļone pavēstīja, ka Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīru grupa otrdien kopumā devusies trijos izsaukumos uz Garkalnes, Siguldas un Daugavpils novadu, kur netālu no dzelzceļa sliedēm tika atrasti sprādzienbīstami priekšmeti.

Karavīri, ierodoties Garkalnes novadā netālu no Ropažu dzelzceļa stacijas, atrada krievu 82 milimetru mīnmetēju mīnu. Tālāk vienība devās uz Siguldas novadu, kur dzelzceļa posma Sigulda–Līgatne 57.kilometrā trīs metrus no sliedēm tika atrasta viena prettanku mīna. Šajā posmā tika apturēta satiksme uz pārbrauktuves, kura, karavīriem pabeidzot darbus, tika atjaunota. Sprādzienbīstamos priekšmetus neitralizēs Ādažu poligonā.

Pašlaik karavīri ir devušies uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur divus kilometru aiz Naujenes dzelzceļa stacijas 10 metru no sliedēm ir atrasts viens sprādzienbīstams priekšmets.

BNS