112

Stacionārie fotoradari līdz šim fiksējuši 2846 ātruma pārkāpumus

Jauns.lv

Jaunie stacionārie fotoradari kopš pagājušās ceturtdienas fiksējuši 2846 ātruma pārkāpumus, informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Stacionārie fotoradari līdz šim fiksējuši 2846 ātr...

Ņemot vērā, ka vēl priekšā ir pārkāpumu apstrādes process, no pieminētā skaitļa vēlāk tiks atņemti pamatoti operatīvo transportlīdzekļu pārkāpumi un ārzemēs reģistrētu automašīnu pārkāpumi, norādīja Juberte.

Tāpat policija vērtēs pārkāpumu atbilstību citām nepieciešamajām prasībām, piemēram, vai fotogrāfijā redzamā automašīnas numurzīme sakrīt ar protokolā norādīto numurzīmi.

Jau ziņots, ka pirmie 23 stacionārie fotoradari Rīgā un ārpus tās sāka darboties pagājušajā ceturtdienā.

Pirms stacionārajiem fotoradariem atbilstoši valsts standartam ir izvietota transportlīdzekļu vadītājus brīdinoša ceļazīme.

"Vitronic Baltica un partneri" 15 pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet kopš 2008.gada Latvijā darbojas četri fotoradari, kurus savulaik iegādājās Valsts policija. Līdz ar to kopumā uz ceļiem pašlaik atrodas 34 pārvietojamie radari un no ceturtdienas – arī 23 stacionārie fotoradari.

Pirms pārvietojamajiem fotoradariem pašlaik netiek izliktas brīdinošas ceļazīmes, taču Saeimas atbildīgā komisija šonedēļ nolēmusi ierosināt grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas tās paredzētu izvietot.

"Vitronic Baltica un partneri" līdz 20.maijam bija jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 būtu ar mērierīcēm, bet atlikušie ‒ tukši ietvari, taču uzņēmums to nepaguva izdarīt. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis nosūtījis uzņēmumam otro brīdinājumu, kas turpina janvārī iesākto līguma laušanas procedūru. Tas paredz, ka divu mēnešu laikā komersantam jānovērš trūkumi un jāizpilda līgumsaistības.

BNS