Sabiedrība
2012. gada 30. maijs, 10:03

Baltijas praidā šonedēļ notiks dažādi pasākumi

Jauns.lv

Baltijas praidā no 30.maija līdz 2.jūnijam notiks dažādi pasākumi, kas beigsies ar gājienu Rīgas centrā, informēja biedrības "Mozaīka", kas apvieno seksuālās minoritātes, pārstāve Jolanta Cihanoviča.

Nedēļu būs skatāmas divas izstādes, notiks kino dienas, norisināsies semināri, diskusijas un vēl citi pasākumi.

Baltijas praidā Rīgā īpašā nevalstisko organizāciju stiprināšanas pasākumā piedalīsies arī lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu organizāciju pārstāvji un cilvēktiesību aktīvisti no septiņām bijušajām padomju bloka valstīm, kur pulcēšanās brīvība vēl aizvien esot liegta. Šis būs pirmais šāds solidaritātes pasākums bijušās PSRS teritorijas valstu starpā, norādīja Cihanoviča.

Baltijas praids beigsies ar "Gājienu par Vienlīdzību" sestdien, 2.jūnijā, un akciju "Par cilvēktiesībām" Vērmanes dārzā. "Mozaīka" uzsver, ka gan gājiens, gan akcija Vērmanes dārzā būs atvērta un pieejama visiem.

Pirmais kopīgais triju Baltijas valstu praida festivāls notika 2009.gadā Rīgā, 2010.gadā tas pārcēlās uz Viļņu, Lietuvu, savukārt 2011.gadā Baltijas praids notika Tallinā, Igaunijā.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldības rīcībā nav informācijas, kas liktu ierobežot lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" pieteikto gājienu 2.jūnijā Rīgas centrā, pavēstīja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas pašvaldība ir saņēmusi Valsts policijas un Drošības policijas slēdzienus, kuros norādīts, ka 2.jūnijā plānotā seksuālo minoritāšu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" gājiena un sapulces laikā nav gaidāmi būtiski sabiedriskās drošības apdraudējumi.

BNS